19. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ansip: eelnõu tagasivõtmine seotud riigikaitsega

"Igal eelnõu autoril on õigus eelnõu tagasi võtta, kui see muutub selliseks, nagu tema ei ole tahtnud seda muuta," vastas peaminister Andrus Ansip riigikogu infotunnis Jevgeni Ossinovski esitatud küsimusele kinnisasja omandamise seaduse menetlusest tagasivõtmise kohta.

Peaminister märkis, et 2003. aastal, kui Eesti sõlmis Euroopa Liiduga liitumislepingu, siis sai endale ka erandi põllumaa ja metsamaa müügi piirangute kehtestamiseks. Nimetatud erand rakendati lisaks Eestile veel Lätile, Leedule, Tšehhile, Slovakkiale, Poolale ja Ungarile. Käesoleval ajal on selle erandi toimeaeg saanud läbi, mis tuleb loomulikult ka Eesti seadustest kõrvaldada.

„See on täiesti loomulik, et valitsus esines taolise seadusandliku initsiatiiviga. Maaelukomisjonist lisati eelnõule säte, mis puudutab, mitte ainult Euroopa Liidu liikmesriikide, Euroopa majandusruumi riikide elanikke ja ka OECD liikmesriikide elanikke, vaid nendest organisatsioonidest väljapoole jäävate riikide kodanike õigust maad osta. See parandus ei puudutanud mitte ainult põllumaad ja metsamaad, vaid puudutas ka riigikaitselisi aspekte. Valitsuse motiiv eelnõud tagasi võtta oligi seotud nende riigikaitseliste aspektidega,“ selgitas peaminister.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785