18. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Piirialade maaostu lubav eelnõu sai tagasilöögi

Valitsus kutsus riigikogust tagasi seaduseelnõu, mis annaks võimaluse Eestis elavatel välismaalastel Venemaaga külgnevatel aladel osta kuni 0,2 hektarit maad. Koalitsioonierakonnad tõid riigikokku uue eelnõu, kus välismaalaste maaostu võimalus puudub.

Opositsiooni hinnangul on olukord leebelt öeldes ebaviisakas. "Kaks lugemist eelnõu läbis konsensuslikult, ehk siis kõikide erakondade esindajad olid selle poolt. Selle poolt oli ka kaitseminister, kui ka põllumajandusminister. See on täiesti ootamatu, suhteliselt ebaviisakas viis," ütles sotsiaaldemokraat Jevgeni Ossinovski ERR-i raadiouudistele.

Eestis alaliselt elavad välismaalased praegu piirialadel maad osta ei tohi. See on riigikaitseline piirang, mis opositsiooni hinnangul jätab käibest välja sadu mahajäetud aianduskrunte Narvas ja lähiümbruses, kuna pea pooled Ida-Viru maakonna elanikest pole Eesti kodanikud.

Eelnõule hädapidurit tõmmanud reformierakond tahaks mittekodanike maaostu piirangu leevendamist veel arutada ning kinnitab, et riigikaitseliste piirangute leevendamist kaalutakse maaelukomisjonis taas ja opositsiooni ettepanekud on teretulnud.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785