6. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pertens: teefirmad doteerivad riiki miljonite eurodega

Kahjumis teedeehitajad doteerivad riiki ning osalevad bituumeniloteriil ja hinnarallil, rääkis Lemminkäinen         Eesti AS juhatuse esimees Sven Pertens. 

„Seitsme tee-ettevõtte kahjumid 2010. aasta tulemuste põhjal olid ligi 15 miljonit eurot. Tegemist on ühe kolmandikuga omakapitalist. Veel mõned aastad ja neid firmasid ei ole enam,“ sõnas Pertens.

Teedeehitajate üheks mureallikaks on bituumeniturg, kus hinnad on aastatel 2009-2011 kõikunud kuni 120%. „Riik maksab pikaajaliselt vaadatuna õiget hinda, ent tee-ettevõtjad osalevad loteriil,“ märkis Pertens ja lisas, et õiglane oleks rakendada bituumeni hinnaindeksit. See on ka maanteeametil plaanis.

Maanteeamet peadirektor Tamur Tsäkko märkis, et seni pole ühtegi ehituslepingut hinnaindeksiga seotud, ent Kurna liiklussõlme lepingu puhul on plaanis seda esmakordselt teha. „Mudelit veel pole, aga loodame selle aasta lõpuks välja töötada. Indeksit ei saa ju määrata ministeerium, tegemist peab olema objektiivse näitajaga,“ selgitas ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785