5. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Savisaar: ühistud on saanud linnalt üle 5,7 miljoni euro

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles Eesti Korteriühistute XIV Foorumi avakõnes, et linn on viimaste aastate jooksul toetanud korteriühistuid enam kui 5,7 miljoni euroga (ehk  90 miljoni krooniga).

„Oleme pidanud vajalikuks toetada erinevate meetmetega neid aktiivseid ühistuid, kes oma elukoha kvaliteeti parandada soovivad. Toetus puudutab nii korteriühistutega seonduvate oskusteabealaste koolituste kulutuste katmist kui ka ehitustöid otseselt. Hoogsalt on käimas „Hoovid korda!” programm, millele on lisandunud „Fassaadid korda!“ programm,“ rääkis Savisaar. 

Linnapea sõnul Tallinna linnavalitsusel korteriühistutega hea koostöö vaatamata sellele, et Eesti kohalike omavalitsuste osakaal kogu avaliku sektori kulutamises moodustab vaevalt veerandi ja see määrab omavalitsuse võimalused teenust pakkuda.

Savisaare sõnul on korteriühistud üldjuhul tegusad, ent paraku ei ole kõikide kortermajade elanikel veel võimalust oma koduümbruses heakorrastatud avaliku ruumi hüvesid nautida. Hoovide ja majade ümbruste mahajäetus on tema sõnul Tallinna linnapildis kohati väga tõsine probleem.

Täna Tallinnas Radisson Blu Hotel Olümpia konverentsikeskuses toimuv Eesti Korteriühistute XIV Foorum rõhutab korteriühistute rolli riigi ja omavalitsuste koostööpartnerina ning heidab pilgu korterelamute seisukorrale, kütte hinna tõusule, uutele energiasäästulahendustele ja õiguspõhimõtetele.

Seekordne aastakonverents kannab pealkirja „Korteriühistu – ühiskonnas väärtustatud koostööpartner. Jagatud kogemuse jõud – 15 aastat Eesti Korteriühistute Liitu“.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785