12. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mööbliärimees äratab Keila-Joa lossi uuele elule    

Mööbliärimees Andrei Dvorjaninov ostis aastaid müügis olnud Keila-Joa mõisa mullu ning tänavu juulis alustas Bou Ehitus OÜ restaureerimistöödega.

"Juuni lõpus saime ehitusloa. Poolest juulist hakkas töö. Kõigepealt tuli vedada välja praht ning lammutada juurdeehitused," rääkis Dvorjaninov ajalehele Harju Elu.

Taastatud peahoones plaanib omanik koopiatena Benckendorffide ja Volkonskite kunstikogu paremikku eksponeerida. Muuseumile jääb kelder ning osaliselt esimene korrus ning lisaks hakataks seal korraldama kontserte. Teisele korrusele sisustakse sviiditoad.

Peavärava kõrval asuv tall on plaanis taastada: sinna tuleks kuni 20 hobust ning samas kõrval on ka kaks hektarit ratsutamise ruumi. Karjakastelli mahutatakse söögikoht ja koolitusruumid. "Peahoone kõrval on külalistehoone, kuhu rajatakse hotellitoad. Samas oli ka väike kirik, kuhu tuleb muusem," tutvustas omanik plaane.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785