1. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Keila-Joa loss valmistub taassünniks

Poolteist aastat tagasi ostis Andrei Dvorjaninov Riigi Kinnisvara ASilt Keila-Joa lossi hoonetekompleksi ühes 4 hektari maaga ning plaanib lossi restaureerimisega valmis saada 2013. aastaks.

Esimesele korrusele ja keldrisse on kavas luua 19. sajandi interjöör, kasutades selleks tolleaegse mööbliesemete koopiaid ja kõiki teisi miljöö loomiseks vajalikke viimistluselemente, kirjutab Keila Valla Leht. Teisel korrusel ehitatakse välja luksuslikud sviidid neile, kes tahavad lossis ka ööd veeta.

Kuigi ehitusluba saadi alles suve keskel, on töödega hoogsalt alatud, hoonekarp on puhastatud, katus vahetatud ning seinad kaetud esimese krohvikihiga. Avaused suletakse ning see võimaldab saabuval talvel teha sisetöid.

Järgmisena alustatakse hoovivärava kõrval asuva silikaattellistest seintega rikutud hoone taastamisega, kuhu peaks tulema koolitus- ja konverentsiruumid.

"Vallavalitsus on pidanud Joa lossi taastamist kogu valla arengule väga tähtsaks, mistõttu on püütud erainvestorite aktiivsust igati toetada. Keila vallavalitsus on esitanud taotluse Keskkonnainvesteeringute Keskusele metsapargi korrastamise rahastamiseks ning andnud välja ehitusloa Riigimetsamajandamise Keskusele kõigi sildade, treppide, teede renoveerimiseks ja ulatusliku pargiala korrastamiseks," kirjutab vallavalitsuse liig Aimar Altosaar.

Vald on kaasanud ka Riigimetsamajandamise Keskuse kogu suure 40 hektarilise lossipargi taastamisse, mis on suuremas osas jäänud riigi omandisse. Altosaare sõnul väärib vallavalitsuse ja ka laiema avalikkuse tähelepanu härra Dvorjaninovi ettepanek korraldada kogu Keila-Joa aleviku planeerimiseks suurem arhitekuurikonkurss, et saada parim terviklahendus kogu alale.  

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785