6. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn otsib Lasnamäele spordi- ja ravikeskuse rajajat

Tallinna Linnavaraamet asub Linnamäe tee 3 kinnistule otsima hoonestajat, kes rajaks alale spordi- ja ravikeskuse. Hoonestusõigus seatakse eelläbirääkimistega pakkumise korras.

Hoonestusõiguse saaja võtab kohustuse rajada linnale kuuluvale 15 399 m2 suurusele ärimaa sihtotstarbega Linnamäe tee 3 kinnistule spordi- ja ravikeskuse, tegevuskeskuse raske ja sügava vaimupuudega ning liitpuudega täiskasvanutele, rekreatsiooniala rajatised, teed, piirded ja väikevormid, avalikult kasutatavad sõiduteed, kõnniteed ja parklad koos tänavavalgustuse ning liikluskorraldusvahenditega ning tehnovõrgud ja -rajatised.

Hoonestusõigus seatakse 50 aastaks ning hooned tuleb valmis ehitada hiljemalt 2013. aasta sügiseks. Hoonestusõiguse seadmise tasu algsuurus on 54 127 eurot ja 49 senti. Pakkumised tuleb esitada hiljemalt 28. septembriks.

Tallinna Spordi- ja Noorsooameti visiooni „Spordiobjektide rajamisest Lasnamäel Mustakivi-Tähesaju piirkonnas“ kohaselt on üheks planeeritavaks objektiks ekstreemspordihall aadressil Linnamäe tee 3, kuna Tallinnas on viimastel aastatel väga populaarseks muutunud erinevad ekstreemspordialad ning soodne asukoht nimetatud aladega tegelemiseks sisetingimustes puudub.

Kuivõrd nimetatud piirkonnas puuduvad ka puuetega inimestel võimalused vaba aja veetmiseks, on otstarbekas ühendada spordi- ja ravikeskusega ka tegevuskeskus raske ja sügava vaimupuudega ning liitpuudega täiskasvanutele.

Rajatava spordi- ja ravikeskuse eesmärk on pakkuda võimalusi ekstreemspordialadega tegelemiseks, samuti raviteenuste osutamiseks puuetega täiskasvanutele. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785