6. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Neitsitorn renoveeritakse tulevaks aastaks

Tallinn sõlmib suure tõenäosusega juba 8. septembril riigihanke võitnud ehitusfirmaga lepingu Neitsitorni renoveerimiseks, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Taani kuninga aias asuv Neitsitorn, mis aastaid tühjana seisnud, läks linna omandisse eelmisel aastal.  Esialgsete prognooside kohaselt võiks ehitus maksma minna ligi 1,3 miljonit eurot ja see tuleb linna eelarvest.

Tallinna kultuuriväärtuste ameti muinsuskaitse osakonna juhataja Boris Dubovik rääkis, et Neitsitornist saab üks atraktiivsemaid  komplekse. Tema sõnul ühendatakse Hortus Musicuse maja läbi kaitsekäigu Neitsitorniga, kuhu tuleb kahe või kolmekorruseline kohvik, ja edasi Neitsitorn Kiek in die Kökiga.

Uuenduskuuri ootavasse Neitsitorni on juba aastaid soovinud kolida praegu Vene tänaval asuv Taani Kultuuri Instituut, kuna torn ja Taani kuninga aed on taanlaste ajaloos olulisel kohal.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785