25. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fausto Real Estate plaanib Tartusse Narva mäele uut kaubanduskeskust

Tartu Linnavalitsus kiitis teisipäevasel istungil heaks Narva mnt 112 ja Peetri tn 26b krundi ning lähiala detailplaneeringu eskiislahenduse, mis näeb ette jaekaubandushoone ehituse. Planeeringu koostamisest huvitatud isik on Fausto Real Estate OÜ ning planeeringu koostajaks on Artes Terrae OÜ.

Eskiislahendus näeb ette olemasolevad Narva mnt 112 ja Peetri 26b krundid liita ning moodustatavale krundile määrata ehitusõigus kahekorruselise kuni 3500 m2 ehitusaluse pindalaga jaekaubandushoone rajamiseks. Kavandatud ehitise kasutamise sihtotstarve on jaekaubandushoone, kohvik, baar või söökla, kiirtoitlustushoone.

Planeeritav ala asub Raadi-Kruusamäe linnaosas Tartu linna Meltsiveski veehaarde II sanitaarkaitsevööndis, ajaloomälestiste Vana-Jaani kalmistu ja Vana-Juudi kalmistu kaitsevööndis.

Linnaplaneerimise ja maakorralduse osakond korraldab detailplaneeringu eskiislahenduse tutvustamiseks avaliku arutelu 2. septembril.

Kinnisvarafirma Fausto Real Estate OÜ suuromanikuks on Kenneth Karpovile kuuluv Karpov OÜ, millel on enamusosalus ka Fausto ASis, ja OÜdes Fausto Residentsid ja Fausto Minerals.

Viimane kandideeris märtsis Riigi Kinnisvara ASi konkursil maksu- ja tolliametile ning statistikaametile uute ruumide leidmiseks kahtlase krundiga (Tartu mnt 80p), mis ärimees Rein Kilgilt 2003. aasta sügisel välja peteti.

Aprilli lõpul algatas Rapla vallavolikogu OÜ Fausto Minerals, OÜ Hepa ja EELK Maarja-Magdaleena Rapla koguduse ühise avalduse alusel detailplaneeringu, mille eesmärgiks Selveri kaubanduskeskuse rajamiseks vajalike tingimuste seadmine.

Eelnevalt on Fausto Minerals rajanud kolm Selveri kaubanduskeskust, ärihoone Tartus ning Maxima kaubanduskeskuse Kohtla-Järvelele.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785