24. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viimsis sai nurgakivi uus lasteaed

Eile sai Viimsis Lille teel nurgakivi uus lasteaed, mille YIT Ehitus ehitab valmis 2012. aasta kevadeks.

1539 m² hoonesse, mis hakkab tulevikus mahutama 120 last, on planeeritud köök, laste muusika-,  võimlemis- ja söögisaal ning kuuele rühmale eraldi mängimis-, magamis- ja tualettruumid.

Lasteaed hakkab tegutsema Viimsi valla munitsipaal-lasteaiana. Uue hoone rajajaks on Arco Varale kuuluv Lille tee LA OÜ, kellelt vald hakkab ruume rentima. Maja ehitab AS YIT Ehitus.

„Kuna seadusepiirangud ei võimalda praegu omavalitsusel võtta uusi laene lasteaedade rajamiseks, siis otsustasime korraldada lasteaiakohtade puuduse vähendamiseks avaliku hanke. Selle võitjaks oli arendaja, kes pakkus kõige madalamat üürihinda. Lille tee LA OÜ-ga on üürileping sõlmitud 7,5 aastaks hinnaga 7 eurot ruutmeeter, millele lisandub käibemaks. Valla kohustuseks on tagada lisaks lasteaia sisupool – lastehoid, õpetajad ja laste alushariduse omandamine,“ rääkis Viimsi abivallavanem Jan Trei.

„See, et sotsiaalseid objekte ehitavad ja omavad eraõiguslikud äriühingud public private partnership (PPP) projektina, on Euroopas levinud ja ennast tõestanud viis saavutada ühiseid eesmärke kodanike elukeskkonna  parandamisel,“ märkis Arco Vara arendusdivisjoni juht Veiko Taevere.

Aadressile Lille tee 23 projekteeritav hoone on kahekordne, ümara kujuga ning puitkarkassiga, mis lubab hoonele ligi võimalikult palju päikeseenergiat. Hoonesse on kavandatud 120 lapsele kõigi mugavustega kaasaegsed lasteaiaruumid, lisaks on majal ka oma köök, arstiruum ja ateljee ning kõik vajalikud ruumid personali jaoks. Õuealale on planeeritud mänguväljakud.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785