24. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põhja-Tallinnas müügitempo kõrgeim

Esimesel poolaastal pealinna korterite esmamüükide müügitempo võrreldes eelmise aastaga küll tõusis, ent jääb veel alla rahuldava taseme, selgub Realia Group OÜ uusarenduste monitooringust.

Esimese poolaasta müügitempo Tallinnas oli keskmiselt 55 esmamüüki kuus, mis on kõrgem eelmise aasta näitajast – 52 müüki kuus, kuid jääb alla viimase kolme aasta keskmisele – 61 müüki kuus. Keskmist müügitempot on alla tõmmanud ka eurole ülemineku tõttu tehinguaktiivsuselt nigel jaanuarikuu, kus teostati vaid 34 müüki.

Enim tehinguid tehti Tallinna linnas 2-toaliste korteritega ning lähivaldades 3- ja 4-toaliste korteritega, mis näitab endiselt, et linnast välja kolivad perega inimesed.

Käesoleva aasta esimese poolaastaga tuli Tallinnas ja lähivaldades pakkumisele 21 uut projekti ligi 650 uue korteriga. Üle poolte uutest projektidest paiknevad kesklinna ja Põhja-Tallinna linnaosades. Tallinna linnaosade lõikes oli poolaasta kõrgeima müügitempoga Põhja-Tallinna linnaosa 45 müügiga kvartalis, järgnesid Lasnamäe linnaosa ja kesklinn.

Linnaosade müügitempo on selgelt sõltuvuses turu nõudlusele vastavate projektide pakkumisest, keskmiselt on suuremates linnaosades suudetud hoida piisava hulga pakkumiste korral müügitempot 12 müüki kuus.

Tallinna linnaosade 2011 poolaasta

keskmine müügitempo ja ruutmeetri hind kvartalis:

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785