Autor: Mariliis Pinn • 23. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väldi puhastusteenuse tellimisel "kevadekuulutajaid" 

ABC Hooldus OÜ  omanik Targo soovitab kontoris suurpuhastust teha kaks korda aastas ning firma valikul eelistada neid, kes turul vähemalt kolm aastat tegutsenud.

"Kõik oleneb kõik käidavusest. Kui firmal on 500 ruutmeetri suurune vaipkattega kontor ja seal on 50 inimest tööl, on mõistlik kaks korda aastas teha vaipade keemilist pesu ja ka PVC põrand vajab töötlemist, kuna kaitsekiht pidevalt kulub," tõi ta näite. Reeglina lasevad ettevõtted kõik jaanipäevaks korda teha ja siis taas on kord jaanuaris suurpuhastuseks, või siis kevadel ja sügisel.

Pärnametsa sõnul võiks mõelda ka näiteks laeplaatide ja ventilatsiooniavade puhastamisele, kui kontoris ei ole ammu suurpuhastust tehtud. „Kui vaipkattega põrandat halvasti hooldatakse, siis ventilatsiooniavad tõmbavad musta õhku sisse,“ selgitas ta. „Ka suitsuruumides annab kõvasti lagesid puhastada.“

Seoses uue tuleohutusseaduse kehtima hakkamisel on päevakorda tõusnud ventilatsioonisüsteemide puhastamine. "Ventilatsioonisüsteeme tuleb iga paari aasta tagant kindlasti puhastada," märkis Pärnamets.

Ta soovitab sobiva firma otsimist alustada Google avamisega. "Klient peaks guugledama ja otsima usaldusväärse firma, kes on vähemalt kolm ja rohkem aastat tegutsenud. Iga kevad  tuleb suur hunnik puhastusfirmasid juurde, mina kutsun neid  kevadekuulutajateks, kes talveks välja surevad, sest järelikult ei saanud nad hakkama, ja turul hinna alla löövad," ütles Pärnamets.

Pärnamets selgitas, et puhastuse hind sõltub suuresti kontori sisukorrast, kuid keskmisest räpasema kontori suurpuhastusel võiks arvestada umbes 1,4 euroga ruutmeetri kohta.

 

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785