19. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti arhitektid Maailma Arhitektuurifestivalil

Maailma Arhitektuurifestivali (WAF) žürii valis välja arhitektuuriobjektid, mida esitletakse festivali põhiüritustel 2.-4. novembrini Barcelonas, Hispaanias. Eesti arhitektruuribüroodest osalevad oma töödega Salto AB, Pluss, EA Reng ja Allianss Arhitektid.

Maailma Arhitektuurifestivali eelvoorus osales tänavu 362 arhitektuuri- ja inseneribürood 59-st riigist. Kokku registreeriti 704 ehitist või kavandamisel olevat projekti. Eelvoorus valis festivali žürii välja 284 objekti, millest koguni viis on valminud või valmimas eesti arhitektide käe all.

Eesti arhitektuuribüroodest osutus edukaimaks Salto AB, kellelt valiti välja nii Põhuteater kui Sõmeru keskusehoone. Arhitektuuribüroo Pluss kahest esitatud projektist osutus valituks semi-autonoomne klaasseintest leiliruum ühel Eesti saarel. Martin Aunini (EA Reng) kavandatud hoonetest leidis tunnustuse eksklusiivne Must maja Nõmmel.

Tulevikuprojektide kategoorias, kus võistlevad veel ehitamata hooned, oli üheks väljavalituks Bjarke Ingels Groupi (Taani) ja Allianss Arhitektide ühistöös kavandatav Tallinna uus raekojahoone.

Väljavalituks osutunud bürood saavad õiguse esitleda oma projekte 2.-4. novembrini Barcelonas toimuva Maailma Arhitektuurifestivali põhiüritustel ning kandideerida festivali auhindadele. Festival kulmineerub 4. novembril 2011. aasta maailma parima ehitise valimisega.

Nii Salto AB, Arhitektuuribüroo Pluss, Martin Aunin (EA Reng) kui Allianss Arhitektid kuuluvad Eesti Arhitektuurikeskuse juurde loodud koostöövõrgustikku AKU, mis koondab ekspordialase ambitsiooniga Eesti arhitektuuribüroosid. Eesti Arhitektuurikeskuse sooviks on AKU-st kujundada pikaajalisele koostööle tuginev võrgustik, mille kaudu abistada Eesti arhitektuuribüroosid ettevõtlusalase kompetentsi kasvatamisel ning välisturgudele suunatud turundustegevustes.

 

Must maja Nõmmel, Martin Aunin (EA Reng)
Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688