7. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EKI: 73% ehitusfirmadest prognoosib hinnatõusu 

Eesti Konjunktuuriinstituudi küsitlusest selgus, et 73% ehitusettevõtetest ennustab ehitustöö hinnatõusu järgneva kolme kuu jooksul. 51% firmadest plaanib töötajate arvu suurendada. 

Ehitusettevõtete lepingute maht ja tootmisvõimsuste rakendatus on aasta jooksul kasvanud. Kui mullu II kvartalis tagasid lepingud töö firmadele 2,7, siis tänavu 3,6 kuuks. Tootmisvõimsuste rakendatus oli sel aastal 68%, aasta tagasi II kvartalis aga 58%. Ehitustöö hinnatõusu järgneva 3 kuu jooksul

prognoosis 73% firmadest samas, kui aasta tagasi julges seda teha vaid 31%.

51% ettevõtjatest kavatseb töötajate arvu järgneva kolme kuu jooksul suurendada, 46% aga saavat hakkama sama arvu töötajatega.

Võrreldes eelmiste kuudega on teravnenud tööjõupuudus - ehitustegevust piiravatest teguritest nimetas seda 29% ehitusettevõtteist (mais 13%), ebapiisav nõudlus on aga kahanenud 53 protsendilt 34-le. Kindlustunde indikaator on ehitusbaromeetril kasvanud mai 15 punktilt juunis 27ni.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785