19. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Protestijate võit: kohus peatas hipodroomi arenduse

Tallinna hipodroomile elurajooni rajamise vastu võitlejad said vahevõidu, kui kohus rahuldas nende õiguskaitse taotluse ning keelas igasuguse ehitustegevuse ja selleks vajalike dokumentide vormistamise kuni jõutakse asja sisulise arutamiseni.

Tallinna halduskohus otsustas eelmisel nädalal rahuldada esialgse õiguskaitse taotluse ning peatada linnavolikogu poolt kehtestatud Paldiski mnt 50 ja lähiala detailplaneeringu kehtivus ja keelata ehituslubade, projekteerimistingimuste või muude sellel põhinevate lubade väljastamine, kirjutab Postimees.

Hipodroomi ala detailplaneeringu vaidlustasid kohtus mittetulundusühingud Telliskivi Selts, Pelgulinna Selts ja Eesti Hobumajanduse Edendamise MTÜ. Esialgse õiguskaitse taotluse esitas Telliskivi Selts, kelle taotluse kohus ka rahuldas.

Kodanikeühendused leiavad, et planeering on vastuolus avaliku huviga ning selle menetlemisel on korduvalt seadust rikutud.

"See on muidugi kahetsusväärne, kui sellised asjad tekivad, aga kuna ma pole selle otsusega veel tutvunud, siis ei tahaks esialgu kommenteerida," ütles hipodroomi alale elurajooni plaaniva osaühingu Alfa Property üks omanik Jaan Manitski Postimehele.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785