1. juuli 2011

Vallad peaks tühjad ruumid kaardistama    

Paljudes Harju omavalitsustes seisavad tühjalt hooned, mille võiks kohalike ettevõtjate ja seltside kasutusse anda, ent valdades puudub ülevaatlik info ja andmebaasi loomist takistab valdade sõnul rahapuudus, kirjutab Harju Elu.

"Ühelt poolt on ettevõtjad, kes otsivad kodukandis ruume; teiselt poolt on omavalitsustel häda, et ruumid seisavad pahatihti tühjana," rääkis Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse (HEAK) konsultant Kaido Kallikorm, kes tuli välja projektiideega "Omavalitsuste vabad ruumid".

Kallikormi sõnul võiks projekti eesmärk olla see,  et omavalitsuste kodulehtedele tekib rubriik, näiteks "Vallas pakutavad pinnad".  Paljud omavalitsused aga leidsid, et neil puudub võimalus taolist andmebaasi looma ja haldama hakata.

Eesmärgiks polegi, et vald või linn hakkaks kinnisvara vahendajaks, oluline on info, mis praegu aga enamasti täielikult puudub.

"Kui valla või linna kodulehel on olemas vastav rubriik, annaks see ka kohalikele ettevõtjatele ja kinnisvaraomanikele võimaluse seal vabu ruume välja pakkuda ning kasu oleks kogu piirkonnale väga suur," leiab Kallikorm ning toob hea näitena esile Paldiski, kus linna kodulehel pakub uus ärikeskus ruume rendile.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688