1. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vallad peaks tühjad ruumid kaardistama    

Paljudes Harju omavalitsustes seisavad tühjalt hooned, mille võiks kohalike ettevõtjate ja seltside kasutusse anda, ent valdades puudub ülevaatlik info ja andmebaasi loomist takistab valdade sõnul rahapuudus, kirjutab Harju Elu.

"Ühelt poolt on ettevõtjad, kes otsivad kodukandis ruume; teiselt poolt on omavalitsustel häda, et ruumid seisavad pahatihti tühjana," rääkis Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse (HEAK) konsultant Kaido Kallikorm, kes tuli välja projektiideega "Omavalitsuste vabad ruumid".

Kallikormi sõnul võiks projekti eesmärk olla see,  et omavalitsuste kodulehtedele tekib rubriik, näiteks "Vallas pakutavad pinnad".  Paljud omavalitsused aga leidsid, et neil puudub võimalus taolist andmebaasi looma ja haldama hakata.

Eesmärgiks polegi, et vald või linn hakkaks kinnisvara vahendajaks, oluline on info, mis praegu aga enamasti täielikult puudub.

"Kui valla või linna kodulehel on olemas vastav rubriik, annaks see ka kohalikele ettevõtjatele ja kinnisvaraomanikele võimaluse seal vabu ruume välja pakkuda ning kasu oleks kogu piirkonnale väga suur," leiab Kallikorm ning toob hea näitena esile Paldiski, kus linna kodulehel pakub uus ärikeskus ruume rendile.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785