20. juuni 2011

Tallinnas tuleb rahvusvaheline elamumajanduse konverents

Eestis toimuval rahvusvahelisel elamumajanduse konverentsil saavad väliseksperdid lisaks teoreetilisele osale õppe-ekskursioonidel näha ka erinevaid elamupiirkondi Eestis.

Sihtasutus KredEx korraldab koostöös IFHP-ga (International Federation for Housing and Planning) 11.-14. septembril kongressi teemal „Elamumajanduse ja planeerimise mõju majanduskeskkonnale“.

Tegemist on IFHP 55. aastakongressiga, mille peamisteks teemadeks era- ja avaliku sektori finantseerimise tasakaal, planeerimine kui majanduslik tööriist, rekonstrueerimise-lammutamise dilemma, eluasemekulud ja elanike sotsiaalne ning kultuuriline käitumine.

Konverentsil esinevad spetsialistid erinevatest Euroopa riikidest ning kaasatud on nii eluasemeturul tegutsejad kui ka Euroopa Komisjoni esindajad. Avaesinejaks on kutsutud tuntud Taani arhitekt Bjarke Ingels.

KredExi eluasemedivisjoni juhi Mirja Adleri sõnul tegutsevad täna elamumajanduses erinevate valdkondade esindajad nagu arhitektid, planeerijad, ehitajad ja finantseerijad pigem eraldi. „On väga oluline, et nii planeerijad kui arhitektid arvestaksid lisaks ehituskuludele ka elanikele tekkivate kõrvalkuludega – näiteks sõidukulu töökohta, lasteaeda, kooli, samuti ühistranspordi võimalused, avaliku ruumi tekitamine," märkis Adler.

Lisaks teoreetilisele osale toimuvad konverentsi raames ka õppe-ekskursioonid, kus osalejatel on võimalik näha erinevaid elamupiirkondi Eestis nagu näiteks puithoonete piirkond, elamud „põldudel“, merele avatud piirkonnad, kaasaegsed linnaarendused ja teised piirkonnad.

Konverentsile on oodatud valdkonnas tegutsevad äriühingud, finantsvaldkonna esindajad, ülikoolid, konsultandid, kohalike omavalitsuste ametnikud, riigiametnikud ning huvilised, kokku kuni 500-600 väliskülalist ning 100-150 osalejat Eestist.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688