10. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RKAS lõpetas võlgades Facioga ehituslepingu

Riigi Kinnisvara lõpetas koostöö Kallemäe koolis töid teostanud Facio Ehitusega, kuna ehitaja ei suutnud ehitust tähtaegselt lõpetada. Firma on hädas ka võlakoormaga alltöövõtjate ees.

Kallemäe kool alustas eelmisel sügisel uues koolimajas, ent kompleks pole ikka veel valmis ning praeguseks Facio ega talle alltööd teinud firmad objektil ei viibi, vahendab Saarte Hääl.

Faciol on erinevatele ettevõtetele tehtud töö eest välja maksmata mitusada tuhat eurot. Facio Ehituse AS-i juhatuse esimees Riho Kalve sõnul ei saa raha välja maksta enne, kui on lõppenud vaidlus Riigi Kinnisvara ASiga (RKAS).

RKAS on kommunikatsiooni- ja turundusjuhi Madis Idnurme sõnul Faciole seniste tööde eest korrektselt tasunud ja ettevõttele võlgu ei ole, peatatud on vaid ühe arve tasumine seoses võimaliku vastunõude suuruse määramisega, kuna ehitaja pole töid lõpuni viinud.

Kalve sõnul ei vastuta halvasti tehtu eest mitte ainult hanke võitja, vaid ka teised firmad. Kalve lubas, et kui vaidlus RKAS-iga lõpeb Faciot soosivalt ja firma puuduva summa kätte saab, tasutakse ka võlad alltöövõtjatele.  

Kallemäe kooli direktor Arvi Liik ütles, et peab tekkinud probleemide põhjuseks Facio tehtud odavat pakkumist: “40-miljonilist objekti ei saa ju poole odavamalt valmis ehitada.” Sama meelt on ka Faciost lahkunud projektijuht Pintson, kes leiab, et objekt sai võetud liiga madala omahinnaga.

RKAS teatas Facio nende teenustest loobumisest 15. mail ning otsib pooleliolevate tööde lõpetamiseks ise alltöövõtjad, et kool 25. juuliks valmis ehitada.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785