3. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

6 nippi soodsaks kontoriremondiks

Olenemata tellija varakusest, ei ole põhjendamatu priiskamine eestlastele omane ning alati järgitakse ratsionaalset aspekti ja säästetakse kus võimalik, rääkis Jan&Ken OÜ sisearhitekt Jan Graps ning jagas soodsaks kontoriremondiks soovitusi.

1. Laed. Alati pole tarvis teha kulutusi ripplagedele, kui büroopinna ehituslikus laes olevad kommunikatsioonid on piisavalt korrektselt paigaldatud ja neid võiks eksponeerida. Samas tuleb seejuures tähelepanu pöörata ka ruumi akustilistele omadustele, sest tihti on ripplagedel ka helisummutav funktsioon Kui maas on korralik lihvitud betoonvalu, pole alati mõistlik asuda seda katma. Siin võivad saada takistuseks vaid firma ärikuvandist tulenevad asjaolud, mis ei pruugi soosida liiga industriaalset tüüpi siseviimistlust. Personaalse töölaua asemel võib mitu inimest paigutada ühe suurema lauapinna ümber. Sisustuse valikul on mitmeid lahedaid taaskasutusega tegelevaid keskusi, kust võib leida sobivaid mööbliesemeid. Tellitav mööbel ei pea alati olema kombekalt lakitud ja kanditud spoonkilp. Mööblipindadena võib kastuada ka robustsemaid materjale nagu vineer või MDF plaat, mida saab viimistleda vabalt valitud koloriidis. Tuleb varuda aega, et läbi kalkuleerida võimalike lahenduste hinnaerinevused ja küsida samu materjale mitmelt pakkujalt. Peamine soodsuse allikas on leidlikkus ja julgus kombineerida tavapäratuid kooslusi.

2. Põrandad.

3. Töökoht.

4. Mööbel.

5. Eeltöö.

6. Kombineerimine.

“Kindlasti ei säästeta aga kvaliteedi ja ergonoomika arvelt. Korralik töökoha valgustus ja mugav tool peavad olema esmaseks prioriteediks,” märkis Graps. Terviklikku valguslahendusse panustatakse tema sõnul aina enam. Lisaks üldisele töövalgusele tuleks ruumidesse planeerida ka halogeenide või LEDiga loodavad soojemad kohtvalguse tsoonid ning erinevad hajusvalguse alad karniiside näol.

Kõrge hinnataseme tõttu kasutatakse Grapsi sõnul seni suhteliselt vähe intelligentset keskjuhtimissüsteemi valgustuse, audio-video lahenduste ja aknakatete sünkroonseks reguleerimiseks presentatsiooniruumides. “Ometi sellealane teadlikkus kasvab ja püütakse aina enam rakendada ka kõrgtehnoloogilisi lahendusi,” märkis ta.

Graps tõi välja Eesti kontekstis uudse lähenemise äripindade logistikale, kus samal korrusel asuvad rentnikud kasutavad ühiseid nõupidamisruume, kusjuures rendileandja pakub lisaks ka sekretäri teenust.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785