30. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Latvijas Finieris investeerib Kohila tehasesse 17 miljonit eurot

Kohila vineerivabriku omandanud Latvijas Finieris lubab tehase tegevuse viia uuele tasemele, investeerides kolme aasta jooksul 17 miljonit eurot ja luues 70 töökohta.

Tehas rekonstrueeritakse uusimaid tehnoloogilisi standardeid silmas pidades ja panustatakse koolitusse kõrge kvalifikatsiooniga tööjõu ettevalmistamiseks. Eesti metsaomanikel on samuti võimalus jätkata pikaajalist koostööd tehase varustamisel materjaliga.

Latvias Finieris AS tegevjuht Uldis Bikis ütles, et rakendades oma kogemusi Eestis on ettevõttel hea võimalus tugevdada oma positsiooni Baltikumi juhtiva vineeritootjana ning esindada Eesti, Leedu ja Läti ühiseid huve globaalsel turul.

Lisaks Eesti tehasele on ettevõttel viis tehast Lätis ja üks Leedus.

"Vaatamata üldisele olukorra paranemisele majanduskriisist väljumisel, on töötuse määr Kohilas jätkuvalt üsna kõrge. Seega on võimatu üle hinnata investeeringute tähtsust kohalikele inimestele ja vallale,“ rääkis Kohila valla abivallavanem Argo Luik.

SEB Liisingu esindaja Ainar Leppänen märkis samuti, et tehing on oluline nii Kohila majandusliku arengu kui Eesti puidutöötlemistööstuse seisukohast.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785