Autor: Hannes Sarv • 23. mai 2011

Läti vineeritootja omandas Kohila vabriku

Läti vineeritootja Latvijas Finieris omandas reedel SEB-lt 2008. aastal pankrotistunud Baltic Panel Group vineeritehase Kohilas. Osapooled täna tehingu kohta kommenteere ei andnud.  

Latvijas Finierise pressiesindaja kinnitas Kohila vineeritehase omandamist. Samas sõnas ta, et ettevõte on valmis oma plaanide kohta kommentaare andma esmaspäeval. 

SEB reedel tehingu toimumist ei kinnitanud.  

Kohila vineeritehase pani püsti toona veel enamuses Pjotr Sedini kontrolli alla olev Grove Invest oma tütarfirma Baltic Panel Group (BPG) kaudu. Tehas alustas tootmist 2006. aastal. BPG aga pankrotistus 2009. aasta mais. Pankrotis süüdistas ettevõtte juhtkond SEB panka. Nende väitel põhjustas SEB pank ja SEB Liising firmale majanduslikku kahju, mis takistas tehase käivitamist ja selle tõttu nõuab Grove kohtu kaudu SEB-lt 96 miljoni euro (1,5 miljardi krooni) suurust kahjutasu. SEB süüdistustega nõustunud ei ole. Vaidlus pole kohtus veel lahendust saanud. 

Pärast BPG pankrotistumist proovisid ettevõtte pankrotihaldurid tehase kinnistut enampakkumistel müüa. Lõpuks ostis tehase kinnistu 2009. aasta augustis 1,6 miljoni euroga (25 miljoni krooniga) pankrotipesast enampakkumisel välja SEB Liising.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688