30. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EfTEN ostis Tartus Kapitali majana tuntud büroohoone

EfTEN Kinnisvarafondi tütarfirma EfTEN SPV1 ostis 2,25 miljoni euroga Tartus, Ülikooli 6A asuva büroohoone, mis tartlastele tuntud kui Kapitali maja.

Hoones jätkavad tegevust 17 üürnikku, suurim nende seas on Sampo Pank. 1997. aastal ehitatud büroohoones on kuuel korrusel üldpinda 3524 ruutmeetrit.

Büroohoone müüs kinnisvarafondile Tartu ettevõtja Mart Avarmaa talle kuuluva ettevõtte OÜ Kinnisasi kaudu. Müügitehingut nõustas Paavo Mikk nõustamisfirmast AIO ning finantseeris SEB Pank.

EfTEN Kinnisvarafondi fondijuhi Viljar Arakase sõnul soovis EfTEN Kinnisavarafond suurendada büroopindade osakaalu portfellis. „Tegemist on fondi üheksanda investeeringuga ja samas ka esimese investeeringuga Tartu ärikinnisvarasse. Hoone pakkus meile huvi eelkõige tänu väga heale asukohale Tartu kesklinnas,“ ütles Arakas.

„EfTEN Kinnisvarafond kindlasti jätkab investeerimistegevust. Fondil on ressurssi investeerida kinnisvarasse täiendavalt ligi 30 miljonit eurot, sellest 10 miljonit eurot omakapitalina,“ lisas Arakas.

EfTEN Kinnisvarafond on ärikinnisvarasse investeeriv kinnisvarafond, mille fondivalitsejana tegutseb EfTEN Capital AS. EfTEN Kinnisvarafond on alates 2008. aasta augustist teinud üheksa  ärikinnisvara investeeringut kogumahus  26 miljonit eurot.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785