10. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Välismaalased surusid pealinna keskmise korterihinna üles

Arco Vara Kinnisvarabüroo Tallinna ja Harju piirkonna hindamise juhi Virgo Laansoo sõnul viis Tallinna korterite keskmise hinna aprillis üles kallima kinnisvara müük, ostjateks enamasti välismaalased.

"Tehingud korteriomanditega, mille hind jäi suurusjärku 400 000-500 000 eurot, toimusid eelkõige kesklinnas ja Pirital. Kallimaid ja eksklusiivsemaid objekte ostid eelkõige välismaalased," rääkis Laansoo. Pirital soetatud objektide puhul huvitusid ostjad ennekõike mere lähedusest ja merevaatest, ent oluline oli ka suurus – vähemalt 120 ruutmeetrit.

Enamhinnatud piirkonnad Tallinnas on vanalinn ja selle lähiümbrus. Ostjad on sealgi valdavalt välismaalastest eraisikud ja välisfirmad. Kesklinnas hindavad välismaalastest ostjad Laansoo sõnul hoone arhitektuuri ja ajalugu, viimistlus pole valikute tegemisel esmatähtis.

Laansoo usub, et eksklusiivsema kinnisvara ostmine jätkub samas tempos ka mais. "Meile teadaoleva info põhjal käivad praegu Pirita linnaosas läbirääkimised mitme suurema korteri ostuks, tehingute hinnad jäävad seal vahemikku 400 000-500 000 eurot," märkis ta.

Tõenäoliselt võib mais jääda keskmine ruutmeetrihind aprilli tasemele. Pankade laenukampaaniatega seoses võib aga tehingute arv mais ületada aprilli oma, lisas Laansoo.

Tehingute hulk kruntidega oli aprillis tagasihoidlik, sest hoonestamata elamumaa ostu pangad veel reeglina ei finantseeri. Tehinguid tehti pigem odavamate kruntidega, hinnaga kuni 60 000 eurot. Üle 60 000  müügihinnaga tehinguid oli suhteliselt vähe. Laansoo märkis, et hoonestamata elamumaa sektoris sel aastal olulist elavnemist oodata ei ole.

 

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785