31. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EA Reng: oleme liiga väikesed, et omaette jageleda 

EA Rengi juhatuse esimees Jüri Rass usub, et ühiselt eksporditurgusid kombates on Eesti ettevõtjal suurem lootus läbi lüüa, sest oleme liiga väikesed, et omaette jageleda.  

Ehitusmessil Ecobuild 2011 ühisstendil osalenud EA Reng otsis messi ettevalmistuse ühe osana välja osalejate andmed, kellega kontakti sooviti ning leppis juba eelnevalt kokku kohtumised näituse ajaks.

„Juhuse peale ei tohiks lootma jääda. Enne messile minekut on mõistlik ära kasutada seda infot, mis messi korraldajal olemas. Saime üle poolte kontaktidest just sedakaudu. Meil õnnestus luua kontaktid näituse ajaks eelnevalt, aga õnnestus ka paar suurt kala messi ajal boksi meelitada. Kõige olulisem on ju jõuda otsustajani,“ rääkis Rass.

Tema sõnul on tähtis täpselt läbi mõelda see nišš, milles tööd tahetakse. „Meie rõhusime oma kogemusele kaubanduskeskuste projekteerimisel ning ehkki mess polnud projekteerimisele suunatud, jäime rahule. Kontakte, kellega asjalikku suhet edasi hoiame, on tosin,“ märkis Rass.

Rass usub, et ühiselt eksporditurgusid kombates on Eesti ettevõtjal suurem lootus läbi lüüa:  „Sarnast koostööd peaksime küll masust õppima – oleme liiga väikesed, et omaette jageleda. Inglismaal on näiteks projekteerimise protsessi kaasatud kümned firmad. Eestlased võiks seda olukorda ära kasutada, seljad kokku panna ja pakkuda projekteerimisteenust ühest kohast,“ arvas Rass, kes loodab, et loodud kontaktid hakkavad vilja kandma paari aasta pärast.

Rassi sõnul oli suur abi EASi koolitustest, kus jagati nõuandeid messil käitumise kohta. Eesti boksil oli ka logistiliselt hea asukoht. Messiala läbisid diagonaalsed käiguteed ja Eesti eksponendid jäid just nn ristteele.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785