7. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehing: äripinna alg- ja ostuhinna vahe 14 000 eurot

Uus Maa Kinnisvarabüroo äripindade maakleri Alar Pauklini sõnul on äripindade turul, kus ostutehinguid veel väga vähe, kuningaks ostja, kes dikteerib ka hinna.

"Veebruari teise poole tehingute hulgas torkab erakordselt suure alghinna ja müügihinna vahega silma büroopind Tatari tänaval, kus ostuhind kujunes alghinnast tervelt 14 000 euro võrra madalamaks," tõi Pauklin näite.

Ostetud äripind asub maja I korrusel ning selle ostis ära reisibüroo UP Traveli juhatuse liige Elmo Somelar. Tatari büroopinnal hakkabki edaspidi tegutsema reisibüroo. "Ostja tegi hinnapakkumise 60 000 eurot ning oli nõus 1000 eurot juurde maksma, sest ruumis paiknesid kaks käsitsi valmistatud valgustit.

Tatari äripind pandi müüki, kuna see seisis tühjana ning müüjale oli mõttekam äripind maha müüa kui rendile anda," märkis Pauklin.

Kahe veebruaris toimunud üüritehingu puhul (kaarhall ja kaubanduspind) oli rendile andmise periood lühike, kuna mõlema tehingu puhul oli asukoht klientidele väga sobiv ja lisaks oli kaubanduspinna tehingu hind väga soodne.

Bürooruumi müük TallinnasObjekti alghind: 75 000 eurot

Müügihind: 61 000 eurotAsukoht: Tatari 27, TallinnSuurus: 38,3 m2Turuväärtust tõstvad tegurid:  vitriinaken, hea asukoht, uuem ja korralik maja, kõrge lagi, heas seisukorrasMüügiperiood: 3 kuudHuvilisi: 2Vahendas: Alar Pauklin,Uus Maa Äripinnad

Kaarhalli üür TallinnasAlghind: 958,67 eurot  kuus

Üürihind: 958,67 eurot kuusAsukoht: Kadaka tee 3Suurus: 500 m2Turuväärtust tõstvad tegurid: hea asukoht, soojustus, abiruumide olemasoluÜürile andmise periood: 1 kuuHuvilisi: 1Vahendas: Indrek Palm,Uus Maa Äripinnad

Kaubanduspinna üür TallinnasAlghind: 224 eurot kuus

Üürihind: 224 eurot kuusAsukoht: Mustamäe tee 43Suurus: 70 m2Turuväärtust tõstvad tegurid: soodne hind, hea asukoht (Mustamäe tee ääres, Marja poe ja Marienthali Selveri kõrval), I korrus, vitriinaknadTuruväärtust alandavad tegurid: nurgatagune asukohtÜürile andmise periood:2 nädalatHuvilisi: 4Vahendas: Indrek Palm, Uus Maa Äripinnad

Hoonestatud ärimaa müük TartumaalObjekti alghind:  92 033 eurot

Müügihind:  92 033 eurotAsukoht: Õssu küla, Ülenurme valdSuurus: 7423 m2Turuväärtust tõstvad tegurid: hea nähtavus ja ligipääs, olemas detailplaneering ja kommunikatsioonidTuruväärtust alandavad tegurid:  hoone amortiseerunud, kuulub lammutamiseleMüügiperiood: 5 kuudHuvilisi: 3Vahendas: Gundo Roosve, Uus Maa Tartu büroo

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785