22. veebruar 2011

Helenius plaanib Saaremaale ulmearendust

Joakim Heleniusele kuuluv kinnisvarafirma OÜ Biladre soovib Saaremaale Muratsi poolsaarele rajada enam kui 100 hoonega elamurajooni, mis oleks teostumise korral läbi aegade Saaremaa ilmselt suurim kinnisvaraarendusprojekt.

“OÜ Biladre esitas Kaarma vallavalitsusele eskiisi, kus planeerib esialgse, poolteist aastat tagasi esitatud kavandiga võrreldes topelthulka maju,” lausus Kaarma valla planeerimise ja maakorralduse peaspetsialist Peeter Tammai Meie Maale. “Eks see tundub ikka kuidagi uskumatult suur küll. Sisuliselt tähendaks see Muratsisse teise küla tekkimist."

2009. aasta suvel esitatud kava järgi tahtis OÜ Biladre Muratsisse talle kuuluvale kokku 70 hektari suurusele neljale maaüksusele rajada ligi 50 hoonet, kuid siis takerdus plaan vastuolu tõttu piirkonna üldplaneeringuga.

OÜ Biladre esindaja Toomas Uibo lükkas ümber kahtluse, et tegu on ulmeprojektiga. “Ma ei näe siin midagi utoopilist,” sõnas ta. “Meie usk Eesti Vabariiki ja siin toimuvasse on nii suur küll, et siin saab edukalt arendustegevusega tegeleda ning pessimismiks pole põhjust. Tuleb lihtsalt optimistlikult tulevikku vaadata.”

OÜ Biladre suuromanik on investeerimispankur Joakim Helenius.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688