• 28.01.11, 07:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Glaskek võis tellijailt alusetult raha nõuda

Glaskeki juhatuse liikmeid võib oodata rahaline, aga ka kriminaalvastutus, kui leiab kinnitust pankrotihaldurite kahtlus, et klientidelt küsiti sada protsenti ettemaksu ajal, kui firma tüürimine pankroti suunas oli juba selge.
"Meile tundub, et võtta sajaprotsendiline ettemaks sellises olukorras ei ole küll päris normaalne käitumine. Meil on praegu tellitud erikontroll audiitorbüroost BDO, sealt võib tulla ka juhtkonna vastutus, võimalikud on kriminaalasjad," ütles Glaskeki pankrotihaldur Andres Hermet "Aktuaalses Kaameras".
Glaskeki pankrotimenetluses kujunes firma kogu võlgnevuseks 384 miljonit krooni ehk ligi 25 miljonit eurot. Ligi 20 miljonit eurot on ette nähtud Swedbankile, kellele on panditud firma vara.
Päris lootust kaotada ettemaksu teinud klientidel ei maksa, ehkki esimeses järjekorras saab raha müüdud varadelt hüpoteegipidaja. "Meil on müümata veel varad Lätis, Leedus, on sisse nõudmata võlgnevused. Kindlasti läheb sellega aega vähemalt suveni ja laekumise tõenäosus on väga väike," nentis Hermet.

Seotud lood

Uudised
  • 06.04.11, 10:41
Glaskeki tootmishooned läksid Swedbankile
Glaskeki pankrotihaldurid vormistasid Eesti suurima aknatootja Tallinna ja Tartu tootmisüksused Swedbanki kinnisvarafirmale Ektornet Commercial Estonia OÜ.
Uudised
  • 01.11.10, 09:47
Glaskeki kinnisvara müügis 155 miljoniga
Pankrotistunud AS Glaskeki kohtutäiturid on pannud müüki 155 miljoni kroonise alghinnaga ettevõtte Tartu ja Tallinna tehased.
Uudised
  • 27.08.10, 14:20
Glaskek firmadele võlgu üle 358 miljoni krooni
Eile hommikul kogunesid pankrotistunud Glskek AS võlausaldajad, et arutada nõuete üle, mida on kokku rohkem kui 358 miljoni krooni eest. Swedbanki nõue moodustab sellest ligi 310 miljonit krooni.
Uudised
  • 22.03.10, 11:41
Glaskekil pea 340 võlausaldajat
Täna alustab kohtust saneerimiseks loa saanud ligi 340 võlausaldajaga AS Glaskek oma varade ja kohustuste täpse nimekirja koostamist. Kunagi miljardikroonise aknatootja käive on praeguseks kukkunud üle kahe korra.
  • ST
Sisuturundus
  • 18.10.24, 09:57
Ühtsed BIM nõuded (ÜBN): digitaliseerimise ja koostöö standard Eesti ehitusprojektides
Ehitusvaldkonna digitaliseerimine on viimastel aastatel märkimisväärselt edenenud ning muutnud projektide juhtimise ja koostööprotsessid efektiivsemaks ja läbipaistvamaks.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Ehitusuudised esilehele