25. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sakreti käive Eestis oli mullu 3,2 miljonit eurot 

Eesti ühe suurima kuivsegude tootja Sakreti aastakäive oli mullu auditeerimata andmetel ligi 3,2 miljonit eurot (50 miljonit krooni).

2009. aastal oli Sakreti aasta müügitulu samas suurusjärgus (3,12 mln eurot ehk 48,83  mln krooni) ning ettevõtte kahjum oli 0,94 mln eurot (14,76 mln krooni).

Sakreti peadirektori Andris Vanagsi sõnul oli mullu töö Eesti turul maksimaalselt efektiivne ning Sakret säilitas 2009. aasta müügitaseme: „Väikesel määral muutus meie ekspordi osakaal -  kui 2009. aastal eksportisime 14 protsenti oma toodangust, siis mullu oli eksport 13 protsenti“.

Vanags mainis, et olulise panuse eelmise aasta edukatesse tulemustesse andis Sakreti koostöö tsemenditootjaga Cemex, mis sai alguse juba 2009. aastal.

„Tänu koostööle Cemexiga muutus Sakret Eesti kliendi jaoks atraktiivsemaks, nüüd saab kunde ühest kohast osta nii ehitussegusid kui ka tsement. Peale selle andis koostöö rohkem tööd ka Sakreti Eesti tehasele Mäos,“ mainis Vanags.  

Ehitusmaterjalide turu edaspidisest arengust rääkides mainis Vanags, et see sõltub suurel määral majade renoveerimise ja soojustamise programmidest ning riigi toest EL-i toetusfondidest rahastamise taotlemiseks.

Renoveerimine ja soojustamine oli üks peamistest teemadest, mida arutlesid mullu novembris ka Eesti ja Läti ehitusmaterjalide tootjad, Läti peaminister Valdis Dombrovskis ja Eesti majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts kohtumisel Sakreti tehases Mäos.

“Ehitusmaterjalide tootmisharu kasv sõltub koduturu arengust ning meie hinnangul on soojusisolatsiooni programmid hetkel kõige olulisemad instrumendid ehitussektori elavdamiseks. Sellega on nõus ka Eesti majandusminister Juhan Parts, kes mainis peale kohtumist meie tehases eelmise aasta novembris, et näeb ehitusturu elavdamise võimalust vanade majade renoveerimisel ja soojustamisel. Balti riigid on unikaalsed tänu oma hoonetele. Asume Euroopa põhjaosas, kuid meil on EL-is halvim olukord majade soojusisolatsiooniga. Probleemile keskendumine ja sihipärane koostöö EL-i toetusfondidest rahastamise taotlemiseks peab olema valitsuse prioriteet ehitussektori turgutamiseks. Soojusisolatsiooni programmid on oluliseks osaks Eesti majandusaktiivsuse taastamisel ning peavad näitama teed edaspidisteks „rohelisteks“ investeeringuteks,“ rääkis Vanags.

Sakreti brand loodi USAs 1936. aastal. Hetkel on Sakret Grupp maailma suurim ehituslike kuivsegude tootja, kel on kokku üle 60 frantsiisilepingu alusel töötava tehase.

Lätis avati Sakreti tehas 2004. aastal, 2007. aasta suvel alustas tööd Sakreti tehas Eestis, 2008. aasta suvel avati tehas Leedus.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785