18 jaanuar 2011

KPK Teedeehituse kartellisüüasja hakkab arutama riigikohus

Riigikohus võttis eile lisaks Liviko kartelliasja arutamisele ette ka riigiprokuröri kaebuse otsusele, millega mõisteti AS KPK Teedeehitus ja selle endine juhatuse liige Kaupo Kaljuvee konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimise süüdistuses õigeks.

Riigiprokurör Triin Bergmann ei ole nõus Harju maakohtu ja Tallinna ringkonnakohtu õigeksmõistva otsusega ning taotleb jätkuvalt Kaljuvee ja KPK Teedeehituse süüdimõistmist, vahendas ERR.ee.

Mullu suvel leidis maakohus, et süüdistatavad ei ole kuritegu toime pannud ning riik peab kompenseerima neile nende õigusabikulud 238 906 krooni. Maakohtu otsuse jättis hiljuti jõusse ka ringkonnakohus.

Vaidlus puudutas maanteeameti Kagu Teedevalitsuse 2008. aastal korraldatud riigihanget Tartu–Räpina–Värska maantee kilomeetrite 59,6-69,4 rekonstrueerimiseks, mille käigus esitas KPK Teedeehitus parima hinnaga pakkumise.

Jaga lugu:
Seotud lood
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785