24. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tee-ehitajate kartellikuritegu ootab lahendust

Teises kartellikuriteo kohtuasjas, ASi Koger & Partnerid gruppi kuulunud tee- ehitusfirma ASi KPK Teedeehitus ning selle juhatuse ja nõukogu endise liikme üle haigestus kohtunik ning praegu täpne teave otsuse kuulutamise kuupäeva kohta Harju maakohtul puudub.

Sama kinnitas Äripäevale ka KPK Teedeehituse juhatuse endise liikme Kaupo Kaljuvee ja nõukogu liikme Urmas Koidu kaitsja, advokaadibüroo Concordia OÜ vanempartner ja vandeadvokaat Monika Mägi.

Mullu jaanuaris alustati Harju maakohtus võimaliku kartellikuriteo arutamist, kus teine asjaosaline pääses kriminaalsüüdistusest puhtsüdamliku ülestunnistuse tõttu.

Riigiprokuratuur esitas kartellisüüdistuse ASile KPK Teedeehitus ning selle juhatuse liikmele Kaupo Kaljuveele (37) ja nõukogu liikmele Urmas Koidule (41). AS KPK Teedeehitus ja väidetava kuriteo sooritamise ajal soomlase Jarkko Puhkala juhitud AS Turgel Grupp leppisid kokku turu jagamises.

Kronoloogia

* 2007. aasta novembris kuulutas Kagu Teedevalitsus välja riigihanke Tartu-Räpina-Värska maantee 59,6.-69,4. km rekonstrueerimiseks.

* Hanke tähtaeg oli 24. jaanuar 2008.

* ASi KPK Teedeehitus ja ASi Turgel Grupp pakkumiste läbivaatamisel tekkis teedevalitsusel kahtlus, et firmad on hinnas ja tingimustes enne kokku leppinud.

* Kagu Teedevalitsus teatas kahtlusest konkurentsiametile, algatati menetlus.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785