5. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigikohus KPK Teedeehitusel kartellisüüd ei leidnud

Riigikohus jättis muutmata pankrotistunud ASi KPK Teedeehituse ja selle endise juhatuse liikme Kaupo Kaljuvee õigeksmõistmise konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimise süüdistuses.

Riigikohus ei rahuldanud riigiprokuratuuri kaebust, milles taotleti ehitusfirma ja selle juhi süüdimõistmist, vahendab ERR. Riigikohus mõistis riigilt Kaljuvee kasuks välja 958,67 eurot ja ASi KPK Teedeehitus kasuks 912,66 eurot kaitsjale makstud tasu katteks.

Mullu suvel leidis Harju maakohus, et süüdistatavad ei ole kuritegu toime pannud ning riik peab kompenseerima neile nende õigusabikulud 238 906 krooni ehk 15 268 eurot. Maakohtu otsuse jättis hiljem jõusse ka ringkonnakohus.

Vaidlus puudutas maanteeameti Kagu teedevalitsuse 2008. aastal korraldatud riigihanget Tartu–Räpina–Värska maantee kilomeetrite 59,6-69,4 rekonstrueerimiseks. Parima hinnaga pakkumise esitas KPK Teedeehitus, kelle Kagu teedevalitsus aga konkurentsi kahjustamise süüdistusega hankelt kõrvaldas ning kuulutas võitjaks ASi Teede REV2.

KPK Teedeehitus kaitsja vandeadvokaat Raul Palmaru sõnul heideti ASile KPK Teedeehitus ette turu jagamist. „Ringkonnakohtu otsusega leidis kinnitust, et arvestades teedeehituse turu mahtu, oli turu jagamine objektiivselt võimatu,“ märkis advokaat mullu novembris. Tema sõnul on protsessis olnud mitmekordne kaotaja Eesti riik, kes lisaks kohtukulude hüvitamisele tellis KPK Teedeehitust riigihankelt kõrvale tõrjudes antud töö umbes 30 miljonit krooni kallimalt.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785