17. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

K&H jahib tööd Leedus

20-aastat tegutsenud keskkonnaehitusele spetsialiseerunud AS K&H proovib saada esimest lepingut Leedus, kirjutab news2biz.

"Meie strateegia Leedus on osaleda pakkumistel koos kohalike partneritega ning alustada sisenemist turule väikeste sammudega, " rääkis K & H tegevjuht Ilmar Kokk. "Uuel turul saab olla edukas vaid siis, kui pakkuda mõnd uut lisaväärtust teenustele, mis Leedus juba olemas. Me tegime seda 6-7 aastat tagasi, kui sisenesime Läti turule,“ märkis Kokk ja lisas, et konkurentsi tõttu nad oma edu saladuse retsepti ei avalda.

 K & H esimene katse saada jalg Leedus ukse vahele on tõenäoliselt ebaõnnestunud, kuna ettevõte ei kavatse dumping-hinda pakkuda. "Osalesime hankel koos kohaliku partneriga. Ametlikud tulemused ei ole veel välja kuulutatud, ent tõenäoliselt jääme kandidaatide rivis nimekirja lõpuossa,“ kommenteeris tegevjuht.

Kokk selgitas, et kuna praegu on ka Eestis piisavalt tööd, pole neil laienemisega kiiret. „Pole ju mõtet kaugemaid turge sihtida, kui kodus on tegevust piisavalt, ja Eestis ja Lätis tööd on. Tõuke laienemisplaanidele andis valitsusepoolne finantsabi, mida võivad saada Eesti ettevõtted, kes välisturgudele sisenevad,“ sõnas ta.

1991. aastal loodud AS-is K & H töötab praegu ligi 160 töötaja Eestis ja Lätis

(70% osalus kohalike Vides Projekts), käive oli 2009. aastal üle 20 miljoni euro. Üks suuremaid lõpuleviidud töid oli 39 miljoni eurone Daugavpilsi veeprojekt 2006-2009. aastal.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785