12. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti teedeehitaja murrab Poola ja Kasahstani turule

Läti teedeehitusfirma Celu Parvalde võitis lepingu 7 km pikkuse kiirtee lõigu ehitamiseks Varssavi lähedal ning ehitustööd juba käivad. Jaanuari lõpuks loodab firma sõlmida oma esimese lepingu ka Kasahstani turul, kirjutab Äripäeva uudiskiri news2biz Latvia.

Leping Poolas on 1994. aastal loodud ettevõttele esimene väljaspool Lätit ettevõetav töö. Seni on tegutsetud peamiselt Riia teede ehitus- ja hooldustöödega. Celu Parvalde juhatuse esimehe Martins Vitkovskise sõnul võttis kolm aastat, et saada esimene välisleping.

„Poola turg on teedeehituse mahult tohutu: neil on tellimusi 1500 km kiirtöö ehitamiseks ja kohalikud ehitusfirmad ei saa sellise mahuga lihtsalt hakkama,“ rääkis Vitkovskis news2biz-ile. „Kasahstani turg on samuti suur. Meie keskendume objektidele, mis on kaasfinantseeritud mõne Euroopa panga või maailmapanga poolt,“ lisas ta. Ettevõttel on Kasahstanis tütarfirma, hangitud on kõik vajalikud litsentsid ja ühel hankel osaletakse koos kohaliku firmaga.

Sõlmitud lepingu kohaselt pakub Celu Parvalde ainult ehitustöid, mitte materjale. Lepingu maht on 5,5 miljonit latti ning objekt peab valmis saama aasta lõpuks.

Poolas töötab ettevõte Hiina ehitusgigandi COVEC (China Overseas Group Co., Ltd.) alltöövõtjana. „Meil on alltöövõtu leping, nii et me oleme kaitstud Poola seadustega. Näiteks, kui hiinlased keelduksid meile maksmast, saame raha otse Poola kliendilt,“ rääkis Vitkovskis ning märkis, et töötamine hiinlastega on paras katsumus, mis on täiesti erinev töötamisest Euroopa firmadega.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785