13. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mainor Ülemiste tegevjuhiks sai Rainer Aunpu

Kaht kolmandikku Ülemiste City Targa Äri Linnast hakkab arendama Mainor Ülemiste AS (endise nimega AS Ülemiste City), mille tegevjuhiks sai ASi Mainor juhatuse esimees Rainer Aunpu.

Linnaku ülejäänud osa haldab Technopolis Ülemiste AS, mille eesotsas on varem Ülemiste Cityt juhtinud Gert Jostov.

 ASi Mainor nõukogu esimees Ülo Pärnits ütles, et .Rainer Aunpu saab ülesande alustada Targa Äri Linna seni arendamata osa rajamist: "Tema ülesandeks on hakata üles ehitama linnaku seda osa, mis lepingust Techopolisega väljapoole jääb. Stardipositsioon selleks on haruldane – täna on uue ettevõtte hallatav 21hektariline osa laenuvaba.“

„Minu esmaseks ülesandeks on paika panna visioon ja kava, millisena soovime Ülemiste Cityt tulevikus näha,” selgitas Aunpu.

“Uut visiooni tahame avalikkusele tutvustada uuel aastal. Seejärel tuleb alustada läbirääkimisi linnaku arendamiseks vajamineva kapitali hankimiseks. Targa Äri Linna arendamine on investeerimismahukas ettevõtmine, mis eeldab võõrkapitali kaasamist. Meie eeliseks on laenuvaba kinnisvara ning soodne majanduskeskkond – häid projekte on vähe ja pankadel on soov laenu anda. Võimalik, et kaasame ka omakapitaliinvestoreid. Teine tähtsam ülesanne lähiajaks on korrastada üürimiskõlblikuks olemasolevaid nõukogudeaegseid tootmispindu, mille tänane seisukord ei võimalda neid välja üürida. Loomulikult jätkan ka Mainor grupi juhatuse esimehena,” rääkis Aunpu.

Rainer Aunpu on ASi Mainor juhatuse esimees alates 2008. aastast. Eelnevalt on ta töötanud Kalev Chocolate Factory ASis tootmise arendusjuhina (2006 – 2008), ASis ABB Elektrimasinate tehase kvaliteedijuhina (2002 – 2006) ja Madalpingesüsteemide tehase infosüsteemi- ning kvaliteedijuhina (1996 – 2002). Ta kuulub Rekman ASi, Askala OÜ, Doranova Baltic OÜ, Dvigatel-Energeetika Asi, Dvigatel Regital OÜ ja AS Mainor Ülemiste nõukogusse.

Rainer Aunpu on lõpetanud 2001. aastal Tallinna Tehnikaülikooli elektroenergeetika erialal, õppinud Tartu Ülikooli avatud ülikoolis õigusteadust ning täiendanud ennast erinevatel kursustel EBS-s ja Mainori Kõrgkoolis.

Mainor AS on Mainor Ülemiste ASi enamusaktsionär ning Mainor Ülemiste AS on 49% aktsionär Technopolis Ülemiste ASis.

AS Mainor on Eesti kapitalile kuuluv arendusfirma. Kontserni põhitegevusalad on Ülemiste City Targa Äri Linna arendamine, haridus (Mainori Kõrgkool), energeetika, sh tuuleenergeetika (AS Dvigatel-Energeetika), puidu- ja metallitööstus (OÜ Askala, AS Rekman, OÜ Dvigatel Regital) ning keskkonnatehnoloogia projektide teostamine (OÜ Doranova Baltic). Kontsernis töötab 283 inimest.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785