13. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Betoonehitise konkursil osaleb kuraditosin ehitist

Eesti Betooniühingu ja Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu korraldatavale konkursile „Aasta betoonehitis 2010“ esitati 13 nominenti üle Eesti.

„Tänavune betoonehitiste võistlus on läbi kogu konkursi ajaloo kõige vähem Tallinna-keskne,” sõnas Eesti Betooniühingu juhatuse esimees Mati Laurson.- Eesti Maanteemuuseumi välialad – Varbuse, Kanepi vald, Põlvamaa

„Meie konkurss peegeldab üsna adekvaatselt ehitusturul viimasel ajal toimunud muutusi – kasvanud on infrastruktuuriobjektide ja riigi poolt rahastatavate ehitiste osakaal,“ lisas ta. Betoonehitise tiitlile kandideerivad:

- Eramu Keila-Joal, Näkineiu tee 9 – Keila vald, Harjumaa- Eramu Nõmmel (Must maja), Valguse tn. 17 – Tallinn- Eramu Pirital, Vahtramäe tee 9 – Tallinn- Jewe büroohoone – Jõhvi- Jõhvi kohtuhoone – Jõhvi- Kersti Võlu Koolituskeskus – Jõhvi- Mäo liiklussõlm (Tarbija viadukt, Mäo viadukt, Vodja sild, Valgma viadukt, Valgma kaitsekessoon, Mäo keskuse viadukt) – Järvamaa- Tallinn-Narva maantee Kukruse-Jõhvi teelõigu (km 156-163) rekonstrueerimine I klassi maanteeks – Ida-Virumaa- Teaduskeskus AHHAA – Tartu- Tehvandi Spordikeskuse Suusastaadion – Otepää, Valgamaa- Ämari Lennubaasi liiklusala (lennurada, perroonid, ruleerimisteed,reovee-puhastusjaam) – Ämari, Vasalemma vald, Harjumaa-  Ärihoone, Ülikooli 2/2B – Tartu.

Konkursi eesmärk on leida ja esile tõsta ehitisi, mille nägusus ning efektiivne ja ökonoomne teostus demonstreerivad betooni kui kodumaise materjali eeliseid ja võimalusi. Võidab objekt või menetlus, kus oluline panus on olnud Eestis registreeritud ettevõtjate tööl ja Eestist tarnitud betoonmaterjalidel. Võidutöö valimisel arvestatakse ka objekti projekteerimise ja ehitamise professionaalsust ja nõudlikkusastet, kvaliteeti ja innovaatilisust.

Peaauhind kuulub võiduidee autorile – arhitektile. Äramärkimist leiavad võitnud objekti tellija, projekteerija, ehitaja ja betooni tarnija.

Üheteistkümnendat korda korraldatava võistluse žüriisse kuuluvad Eesti Arhitektide Liidu, Eesti Betooniühingu, Eesti Ehitusinseneride Liidu, Eesti Ehitusettevõtjate Liidu, Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu, Eesti Projektbüroode Liidu, Kunda Nordic Tsemendi ja ehitusajakirjanduse esindajad. 

 Võitja kuulutatakse välja 11. betoonipäeval 2011. aasta märtsis.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785