26. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rajasalu pöördub Tallinna vastu kohtusse

Harju maavanem Ülle Rajasalu pöördub täna Tallinna linnavalitsuse vastu kohtusse seoses Kristiine turu rajamisega laste mänguväljakute jaoks mõeldud alale ning taotleb riigikogult maavanema õiguste kasvatamist.

Täna kukub tähtaeg, mille maavanem andis linnavõimudele ebaseaduslikult valminud ehituse viimiseks vastavusse seaduste ja määrustega, vastasel on Rajasalu lubanud nõuda kohtu kaudu turu lammutamist.

"Abilinnapea (Taavi Aas - toim.) on mulle vaid vastanud, et linn ei näe seaduserikkumist. Ma arvan küll, jah, et läheme täna kohtusse," ütles Rajasalu Vikerraadio hommikuprogrammile antud intervjuus.

Saatejuhi küsimusele, kas maavalitsus nõuab jätkuvalt turu lammutamist vastas Rajasalu: "Me nõuame seaduse täitmist - avalik võim peaks olema eeskujuks seaduse täitmisel. Loodan ka, et kohus tegutseb juhtumi lahendamisel vaid seadustest."

Raepress saatis täna välja pressiteate, milles Tallinna abilinnapea Taavi Aas avaldab arvamust, et maavanema otsus peatada kõigi lastemänguväljakute aluste maade Tallinna munitsipaalomandisse andmise, näitab maavalitsuse haldussuutmatust.

"Taavi Aasa sõnul pole Tallinna linnavalitsus saanud tänaseni maavanema poolt tehtud ettepanekule Harju Maavalitsusest selgeid juriidilisi põhjendusi - maavanema ettepanekust ei selgu, millised linnavalitsuse või linna ametiasutuste antud haldusaktid tuleb põhiseaduse, seaduste ja muude õigusaktidega kooskõlla viia," seisab pressiteates.

"Praegu jääb mulje, et kuna maavanemal juriidilisi argumente ei jätku, soovib ta järelevalvet Tallinna linna üle teostada meedia mõjuvõimu kaasabil,“ lisas Aas.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785