Autor: Tõnu Toompark • 22. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uusarendused jõuavad Lasnamäele

Tallinna elamispindade turul on taas laineid löömas uued arendusprojektid. Kesklinnast alguse saanud uusarenduste järelkaja on jõudnud Lasnamäe turule, kus mõistlik hinnatase tagab kiire müügitempo, kirjutab kinnisvaraspetsialist Tõnu Toompark.

Tallinna uusarenduste turule on järjest ja järjest lisandumas uusi elamispindasid. On loomulik, et esimese piirkonnana tulevad uued projektid kesklinna ja selle lähimasse ümbrusesse. Siiski on arendajatel silmi jätkunud ka teiste piirkondade jaoks.

Lasnamäe uute korterite pakkumine on viimase aasta vältel stabiilselt püsinud pisut üle saja korteri ringis. Oktoobriks on see langenud 84 korterile, mis tähendab, et koduotsijate valikuvõimalus on kokkukuivamas. Lasnamäe uute korterite keskmine pakkumishind oli oktoobri seisuga 16 820.-/m².

Buumiaegsetest projektidest on täna Lasnamäel müügil Läänemere tee elamud, kus kortereid on müügil kümmekond. NCC on alustanud teisel katsel Vana-Kuuli 1 projekti raames 56 korteri müügiga.

Enneolematut müügitempot, mille juures isegi buumiaegne kinnisvaraturg kahvatub, võib välja tuua Astlanda Ehituse arendatava Loopealse projekti puhul. Loopealse projekti ehk detsembris valmiva Meeliku 23-1 hoone 60-st korterist on kaks kolmandikku müüdud nelja kuu jooksul.

Kiiret müügitempot on aidanud hoida vägagi mõistlikul tasemel olev hind, samuti asjalik planeering. Meeliku majade olemasolevate korterite keskmine ruutmeetrihind on 16 600.-/m². Usun, et tegemist on viimase viie aasta ühe tarbijasõbralikuma uusarenduse keskmise hinnaga Tallinnas.

Momendil on juba alustatud ka Loopealse projekti järgmise 96 korteriga maja ehitusega, mille müük algab eeldatavalt tuleva aasta jaanuaris.

Lasnamäe linnaosa on Tallinna suurim ligikaudu 100 000 elanikuga. Sealne elamispindade pakkumine on oluliselt vähenenud. Uute arendusprojektide turul on momendil suuremat ilma tegemas eelkõige Astlanda Ehitus Loopealse projekti juba müügisolevate ja müüki tulevate projektidega.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785