22. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kirikute remondiks napp 10 miljonit

Järgmise aasta riigieelarve kava lubab läbi pühakodade programmi sakraalhoonete remondiks alla kümne miljoni krooni. See on isegi veidi vähem, kui pühakodadele eraldati 2004. aastal.

"EELK-l on orienteeruvalt 170 sakraalhoonet, aga tänase päeva seisuga on pühakodade riikliku programmi raames suudetud rahastada neist ainult 61 ehk ainult ühte kolmandikku," rääkis muinsuskaitseameti peadirektor Kalev Uustalu "Aktuaalsele Kaamerale".

Ta lisas, et riiklik pühakodade programm kestab 2013. aastani, kuid juba on esitatud ka jätkuprogrammi taotlus.

Regionaalminister Siim Kiisler ütles, et kui riigikogu eelarves muudatust ei tee, on võimalik kohe uue aasta algusest hakata tegema ettevalmistusi sakraalhoonete kindlustamiseks. Kiisleri sõnul oleks odavam kindlustada sakraalhooned koos: "See väärtus oleks siis, kui teha seda kõike koos kõikidele kirikutele. Siis oleksid kindlustusfirmade väitel ka neil see huvi suurem ja seetõttu lootust saada paremat hind".

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785