18. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülemiste liiklussõlm saab 178 miljonit lisakrooni

Valitsus kinnitas täna uuendatud transpordi infrastruktuuri arendamise investeeringute kava, mille üheks peamiseks muudatuseks on Tallinna linnale 178 miljoni lisakrooni eraldamine Ülemiste liiklussõlme rekonstrueerimiseks.

Investeeringut toetab 75 % ulatuses Ühtekuuluvusfond.

Kokku on Ülemiste tööde maksumus 1,18 miljardit krooni. Lisaraha võimaldab tagada sujuva liiklusvoolu Ülemiste sõlmelt Tartu suunas. Muuhulgas rajatakse Kadrioru sadevete eelvoolusüsteem sadevete suunamiseks Ülemistelt Tallinna lahte ning rajatakse raudteealune tunnel Järvevana tee ning Tehnika tänava pikenduse ühendusteena. Kuna tegu on suurprojektiga, siis muudatused jõustuvad pärast heakskiidu saamist Euroopa Komisjonilt.  

Juba elluviidavate projektide odavnemise arvelt lisandus investeeringute põhinimekirja varem lisanimekirjas olnud Tartu läänepoolne ümbersõit. Selle maksumus on 329,4 miljonit krooni, millest Ühtekuuluvusfondi raha moodustab 85 protsenti.

Tartu  ümbersõidul remonditakse 450-meetrine Variku raudteeviadukt üle Valga-suunalise raudteeharu ning rajatakse uus raudteeviadukt ja raudteealune ühendus Tartu idapoolse ringteega üle Koidula-suunalise raudteeharu.

AS-i EVR Infra Ühtekuuluvusfondist toetatav platvormide projekt saab 45,8 mln krooni lisaraha reisiplatvormide üleviimiseks eurokõrgusele. Sellega muutub platvormide pikkus, mis on tingitud uute hangitavate rongide tehnilistest parameetritest.

25 miljonit krooni sai juurde AS Saarte Liinid täiendavate kaide ja sildumissüsteemide rajamiseks Virtsu ja Kuivastu sadamates ohutuse tagamiseks.

Kõik muudatused osutusid võimalikuks tänu teiste Ühtekuuluvusfondist rahastatavate projektide odavnemisele.

Transpordi investeeringute kava kogumaht on 11,53 miljardit kooni ja see suurenes varasemaga võrreldes 36 miljoni krooni võrra. Struktuurivahendite kogumaht jäi samas varasemale 9,95 miljardile kroonile.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785