11. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pindi: usaldus kukub, ostujõud kõrge

Tarbijate kindlustunne oktoobris langes, ent kinnisvara ostujõud püsis jätkuvalt kõrgel tasemel, selgub Pindi Kinnisvara turuülevaatest.

Oktoobris tarbijate kindlustunde indikaator mõnevõrra langes, laskudes tasemele miinus 6. Vahepealne kõrgem tase on selgitatav suviste hooajaliste töödega, samuti eurooptimismiga. Nüüdne ajutine eufooria on asendumas reaalsuse adekvaatsema tajumisega, et kiireid muutusi Eesti majanduskeskkonnas, sh töötuse määra osas) aset ei leia, seisav ülevaates.

Keskmist palka teeniv tallinlane saab olemasolevatel finantseerimistingimustel soetada endale Tallinna keskmist elamispinda maksimaalselt 80 ruutmeetrit, tartlaste ja pärnakate ostuvõimekus on vastavalt 76 ja 77 ruutmeetrit.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785