2. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvaraliidrid hakkavad tõusumärke otsima

Tallinnas toimub reedel rahvusvaheline konverents kinnisvarakonverents, kus analüüsitakse kinnisvaraturul ja majanduses toimuvat ning valitakse kinnisvara guru.

Eesti Kinnisvarafirmade Liidu tegevdirektori Tõnis Rüütli sõnul tullakse kokku, et  analüüsida viimase aasta jooksul toimunud muutusi nii Eesti kinnisvara- ja finantssektoris kui ka maailmamajanduses laiemalt. Tänavu on osalejate seas jälle rohkem külalisi Skandinaaviast ja teistest Balti riikidest.

“Tänavuse konverentsi teema “Kinnisvaraturg – uue tõusu ootuses”, keskendub põhiliselt kinnisvara- ja finantssektori analüüsimisele ning üritab vaadata lähitulevikku, et paremini mõista, mis meid ees ootab ja aidata otsustajatel õigeid valikuid teha. Lisaks räägime põhjalikumalt ehitussektoris toimuvast ning anname ülevaate, kuhu liiguvad kinnisvarainvesteeringud,” ütles Rüütel.

Eesti Kinnisvara Haldajate ja Hooldajate Liidu juhatuse esimees Jüri Kröönströmi  hinnangul on üheksandat aastat järjest toimuv konverents muutunud  traditsiooniks, mille peamine eesmärk on ühendada kõiki kinnisvarasektoris tegutsevaid ettevõtteid, organisatsioone ning inimesi. “Konverentsist on saanud kinnisvarasektori jaoks tunnustatud ja oodatud sügisene suursündmus, kus osalevad lisaks Eesti ettevõtetele ka ettevõtted Lätist, Leedust, Soomest ja Rootsist ” märkis Kröönström.   

Konverentsi avab majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.

Konverentsil esinevad: BPT Asset Management’i juhatuse esimees Lars Ohnemus; SEB Panga juhatuse liige ja ettevõtete panganduse valdkonna juht Allan Parik; NIAM AB investeeringute juht Joakim Karlsson;  Catella Corporate Finance’i tegevpartner Aavo Kokk; SEB Panga ökonomist Hardo Pajula; TTÜ innovatsioonipoliitika professor ja avaliku halduse instituudi direktor Rainer Kattel; Eesti Panga rahapoliitika osakonna juhataja Ülo Kaasik; Eesti Tuleviku-uuringute Instituudi direktor Erik Terk; BPE Kinnisvaraeksperdi juhatuse esimees Tambet Tiits; Arco Vara juhatuse esimees Lembit Tampere; Uus Maa Kinnisvarabüroo juhatuse esimees Jaanus Laugus; Pindi Kinnisvara juhatuse esimees Kalev Roosiväli; Advokaadibüroo Sorainen partner Kaido Loor; Rahandusministeeriumi halduspoliitika asekantsler Marek Helm; Justiitsministeeriumi õiguspoliitika osakonna avaliku õiguse talituse juhataja Illimar Pärnamägi; Riigi Kinnisvara juhatuse esimees Jaak Saarniit; Teede Projektijuhtimise juhatuse esimees Ilmar Link; Merko Ehituse juhatuse esimees Tiit Roben; Skanska juhatuse liige Alar Kullison; YIT Ehituse juhatuse esimees Margus Põim; Nordecon Internationali juhatuse esimees Jaano Vink; Oma Ehitaja juhatuse esimees Kaido Fridolin; East Capital Exploreri juhatuse esimees Gert Tiivas; Tehnopolis Ülemiste City juhatuse liige, Excedea juhatuse esimees ja partner Martin Seppälä, Ph.D. (Econ); BPT Asset Managementi partner Algirdas Vaitiekunas; Eften Capitali juhatuse esimees Viljar Arakas; Resolution/Newsec’i Baltimaade investeeringute juht Neringa Rastenyte. 

Ka sel aastal valivad kinnisvaraliidud Kinnisvara Guru 2010. “Kinnisvaraliitude poolt välja antava tiitli eesmärgiks on nende inimeste või organisatsioonide tunnustamine, kes on positiivselt mõjutanud kinnisvarasektori arengut,” ütles Rüütel.

Konverentsi korraldavad Eesti Kinnisvara Haldajate ja Hooldajate Liit, Eesti Kinnisvara Hindajate Ühing, Eesti Kinnisvarafirmade Liit, Eesti Kinnisvaramaaklerite Koda ja Corpore Konverentsid. Liitude ühist kinnisvarakonverentsi on korraldatud alates 2002. aastast.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785