Autor: Kadrin Karner • 21. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pertens riigihanke võitnud KPK Teedehitust ei usalda

Lemminkäinen Eesti, kes tegi Assaku - Jüri ristmiku ümberehitusel hanke võitjale KPK Teedeehitusele alltöövõttu tingimusel, et tasu töö eest tuleb otse maanteeametilt, sest KPK ei ole usaldusväärne.

 „Sisuliselt tegime alltöövõttu aga kuna kartsime, et võib tulla probleeme raha kätte saamisega, kirjutasime lepingusse sisse, et tellija finantseerib otse,“ selgitas ASi Lemminkäinen Eesti juhatuse esimees Sven Pertens. Tema sõnul oli nende tingimus, et kuna KPK Teedeehitusel on makseraskused, siis raha nende kaudu ei liiguks.

Põhja Regionaalse maanteeameti direktori asetäitja Peeter Paju sõnul on nende jaoks kõige olulisem tulemus. „See on selles mõttes tavapärane asi, et kui partner ei usaldanud, jumal temaga. See on nende omavaheline asi,“ selgitas Paju.

Eile kirjutas Äripäev, kuidas KPK Teedehitus teatas maanteeametile, et ei suuda vaatamata riigihanke võitmisele Männiku tee ja Saku vahelisel lõigul töid teostada. Paju kinnitas, et kõikidel teistel objektidel on neil KPK Teedehitusega väga hea koostöö olnud. Kas maanteeameti usaldus KPK Teedeehituse vastu sellest ei vähene, kui peate otse alltöövõtjale maksma? „Ei meie jaoks on tähtis tulemus. Kui nad korraldavad oma tööd niimoodi – miks mitte,“ vastas Paju. 

Tema sõnul on taolist olukorda, et tellija maksab otse ja suhtleb otse alltöövõtjaga ka teiste hangete puhul ette tulnud. „Mitte et see väga leviv oleks, aga aegajalt ikka juhtub kellelgi probleeme olema või kedagi ei usaldata,“ lisas ta. 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785