Autor: Alyona Stadnik • 15. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kilk: tahan linnalt kinnistu eest väärikat hinda

Kolmapäevasel istungil esitas Tallinna linnavalitsus volikogule eelnõu Zelluloosi Kinnisvara OÜ-le kuuluva Tartu mnt 80S kinnisasja sundvõõrandamiseks, mis seotud Ülemiste ristmiku rekonstrueerimisega.

„Tahan saada sama hinda, või siis sama suurusjärku, mis teised on saanud,“ kommenteeris Zelluloosi Kinnisvara suur auaktsionär Rein Kilk.

Zelluloos Kinnisvara OÜ omandas kinnisasja 9. septembril 2008 aastal eesmärgiga liita see Zelluloosi Kinnisvara OÜ omandis olevate Tartu mnt 80M, Tartu mnt 80T ja Tartu mnt 80R kinnisasjadega, mille tulemusena oleks Tartu mnt 80M ja Tartu mnt 80R kinnisasjadele lubatud hoonestustiheduse arvel saanud suurendada nende kinnisasjade ehitusmahtu.

Tallinna Linnavalitsus tegi 2009. aasta lõpul Zelluloosi Kinnisvara OÜ-le ettepaneku võõrandada kinnisasi Tallinna linnale hinnaga 600 000 krooni. Zelluloosi Kinnisvara OÜ oli nõus kinnisasja võõrandama 29 miljoni krooniga.

Samuti leidis Zelluloosi Kinnisvara, et Tallinna linna pakutud hind ei iseloomusta majanduslikku kahju, mis firmale kinnisasja võõrandamisest pakutud hinnaga  tekiks.

„Minu jaoks ei ole see argument, et meil niikuinii ei ole selle kinnistuga midagi teha.  Ma tahan saada turuhinda, muud midagi," märkis Kilk, kellel pole selle vastu midagi, kui asi otsustatakse kohtu korras.  

Käesoleva ajani ei ole Zelluloosi Kinnisvara OÜ nõustunud õiglase tasu eest Tartu mnt  80S kinnisasja Tallinna linnale võõrandama ning seaduse kohasel viib linn läbi kinnisaja erakorralise hindamise ja suundvõrranditasu ning hüvitise suuruse määramise.

Sundvõõrandamise eesmärgiks on Tartu mnt 80S kinnisasja Tallinna linnale omandamine ning sellele järgnev Ülemiste liiklussõlme ehitamine vastavalt teeprojektile.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785