Henkel Makroflex plaanib 50% käibekasvu

Henkel Makroflex AS, kelle toodangust 96% läheb ekspordiks, arvestab tänavu 50-protsendilise käibekasvuga ning plaanib ka töötajaid juurde värvata.

Ettevõtte suurimaks sihtturuks on Venemaa, mullu moodustas eksport Venemaale 67% müügitulust ning Henkel Makroflexi juhatuse esimehe Sirje Aali sõnul on idanaaber ka tänavu suurim sihtturg.

„Näib, et Venemaa on välja tulnud kriisist, vähemalt selles osas, mis meie segmenti puudutab,“ märkis Aal. Nõudlus on tublisti kasvanud ja tänavu arvestatakse 50-protsendilise käibe kasvuga võrreldes möödunud aastaga.

2010. aasta suurema muudatusena tõi ta välja Soome tehase sulgesime ning tootmise ületoomise Eestisse. „Ekspordi sihtriikide jaotus on jäänud põhimõtteliselt samaks ja kuna oleme suure Henkeli kontserni tütarettevõte, siis väga palju müügist toimub Henkeli tütarfirmade kaudu. Meie siin ei hakka otseselt mingeid turge vallutama. Aga meie toodang jõuab ka Ameerikasse ja Hiinasse,“ rääkis Aal.

Nädala algul teatas Krimelte OÜ oma plaanidest USA ja Hiina turgusid vallutada, et vähendada oma sõltuvust Venemaast. „Loomulikult püüame me vähendada sõltuvust Venemaast globaalse laienemise kaudu, aga ei saa unustada fakti, et Venemaa on tohutu turg,» märkis Puusaag Bloombergis.

„Ma usun, et Ameerika turule on üsna raske siseneda, kuna seal on vaja hulgaliselt erinevaid sertifikaate ja eks sellega on Krimelte ka mitu aastat tegutsenud,“ märkis Aal. „Aga miks mitte laieneda, kui võimsust jätkub. Hiina turgu ette võttes tuleb arvesse võtta mastaabi efekti. Sinna minnes peab olema tagatud, et suudetakse ka piisavalt toota,“ lisas ta.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed