ERMi suurehituse algus venib ikka

Hetkel pole jätkuvalt selge, millal võiks alata kauaoodatud Eesti Rahva Muuseumi (ERM) tulevase hoone ehitus. 

"2006. aastal oli, et 2009. aastal peaks maja olema juba valmis. Nüüd me oleme 2010. aasta lõpus ja ma julgen öelda, et kui me järgmisel kevadel ehitama hakkame, siis me püsiksime veel meile ette antud ja ka meie enda poolt läbi mõeldud ajagraafikus, et maja võiks valmis olla 2014. aasta suvel," rääkis Eesti Rahva Muuseumi direktor Krista Aru "Aktuaalses Kaameras".

Möödunud nädalal muuseumi külastanud Euroopa Komisjoni suurprojektide hindajad olid mures, kas äsja lõppenud pinnavete reguleerimise süsteemi esimese etapi hind, kokku 1,6 miljonit krooni, pole liiga väike, et reostus saaks likvideeritud ning kas Eesti riik ikkagi garanteerib omapoolsed pool miljardit krooni muuseumihoone rajamise tarvis.

Need kinnitised peab muuseum saatma 15. oktoobriks, komisjon lubas oma raporti valmis teha oktoobri lõpuks ja siis jääbki oodata Euroopa Komisjoni lõppotsust, kas ERM saab 500 miljonit krooni eurotoetust või mitte.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed