4. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lang: ERMi hoone tuleb igal juhul

Eesti Rahva Muuseumi (ERM) uus hoone ehitatakse kultuuriminister Rein Langi sõnul sõltumata sellest, kas Euroopa Liidult raha saadakse või mitte, vahendas ERR Uudised.

Kõige esimeste plaanide kohaselt oleks pidanud ERM-i maja Tartus Raadil valmima juba sel sügisel, ent paraku saab Pariisi arhitektuuribüroo võidutööd näha endiselt vaid maketil. "Aktuaalses kaameras" kinnitas Lang, et maja ehitatakse olemasoleva projekti järgi, mida on autorite nõusolekul osaliselt muudetud.

Uue ehitushanke korraldab Riigi Kinnisvara aktsiaselts ja kuigi rahastamise küsimuses vaieldakse Brüsseliga edasi, tuleb kõik otsused langetada veel sel aastal. "Kui ei ole Euroopa Liidu vahendeid, siis need vahendid leitakse Eesti riigi eelarvest ja Eesti pankadelt ning selles ma olen täiesti veendunud," rõhutas minister.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785