Semuehitus: 10 protsenti tõusu on liiga tagasihoidlik prognoos

Arvestades summasid, mida riik ja kohalik omavalitsus planeerivad järgmisel aastal teha, on ehitusturu kümneprotsendine kasv isegi liiga tagasihoidlik prognoos, ütles Võru ehitusfirma ASi Semuehitus nõukogu esimees Meelis Munski.

„Üks aasta on ju omavalitsustel praktiliselt vahele jäänud ja nad ei ole saanud midagi investeerida,“ põhjendas Munski. „Samas on ju teada, et omavalitsuste maksutulud on hakanud alates suvest kergelt taastuma ja langus on peatunud."

Munski teada on paljud kohalikud omavalitsused planeerinud järgmisel aastal teatud investeeringuid, näiteks koolimajade renoveerimisi. "Tean, et näiteks Võrumaal Urvaste hakkab koolimaja ehitama ja Võru linn planeerib Kreutzwaldi Gümnaasiumi hanget," loetles nõukogu esimees mõningaid näiteid. "See annab lootust, et ehitusturg võib isegi rohkem kui kümme protsenti taastuda."

Enda sõnul loodab ta kindlasti tuleva aasta ehitusturu tõusust osa saada. „Arvan, et Semuehitusel võib tuleval aastal ehitusmahu kasv jääda 10-15 protsendi vahele,“ prognoosis Munski. „Samuti loodame järgmisel aastal ka kasumit teenida. Kuigi tänavust aastat on hetkel veel raske kokku võtta, sest paljud projektid on veel pooleli, aga kindlasti me sellel aasta enam kahjumisse ei jää.“

Merko Ehituse suuromanik Toomas Annus prognoosis täna Äriplaani konverentsil, et järgmisel aastal kasvab ehitusturu kogukäive Eestis 10 protsenti.

 

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed