28. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Algab konkurss „Aasta betoonehitis 2010“

Eesti Betooniühing ja Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liit kuulutasid välja  konkursi 2010. aasta parima betoonehitise leidmiseks. Tööde esitamise tähtaeg on 1. detsember ning võitja kuulutatakse välja 11. betoonipäeval järgmise aasta märtsis. 

Madalseisule vaatamata on Eestis tänavugi valminud ja valmimas hulgaliselt väärikaid hooneid ja rajatisi, kus betooni kui enamkasutatavat kodumaist ehitusmaterjali olulisel määral kasutatud on,” ütles Eesti Betooniühingu juhatuse esimees Mati Laurson. Laursoni sõnul on betoon kui püsiv ja vastupidav materjal hinnas nii headel kui halbadel aegadel.

Konkursi eesmärgiks on leida ja esile tõsta ehitisi, mille nägusus ning efektiivne ja ökonoomne teostus demonstreerivad betooni kui materjali eeliseid ja võimalusi.

„Tahame võistlusega kaasa aidata betoonarhitektuuri, betoonitehnoloogia ja betoonehituse arengule,“ sõnas Eesti Betooniühingu tegevdirektor Peeter Kokk. “Ootame kõigi väärikate betoonmajade ja betoonrajatiste omanike, ehitajate, materjalitarnijate, projekteerijate jt. asjaosaliste aktiivset osavõttu,“ täiendas Kokk.  

Konkursile võib esitada ehitisi (hooneid ja rajatisi), mis antakse tellijale üle 2010. aasta jooksul ning mida ei ole antud konkursile varem esitatud. Esitada võib ka konstruktsioone ja menetlusi.  Võidab objekt või menetlus, kus oluline panus on olnud Eestis registreeritud ettevõtjate tööl ja Eestist tarnitud betoonmaterjalidel.

Võidutöö valimisel arvestatakse ka objekti projekteerimise ja ehitamise professionaalsust ja nõudlikkusastet, kvaliteeti ja innovaatilisust. Peaauhind kuulub võiduidee autorile – arhitektile. Äramärkimist leiavad võitnud objekti tellija, projekteerija, ehitaja ja betooni tarnija. 

Žüriisse kuuluvad Eesti Arhitektide Liidu, Eesti Betooniühingu, Eesti Ehitusinseneride Liidu, Eesti Ehitusettevõtjate Liidu, Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu, Eesti Projektbüroode Liidu, Kunda Nordic Tsemendi ja ehitusajakirjanduse esindajad. Žürii kokkukutsujana toimib konkursi korraldaja.

Konkursile tööde esitamise tähtaeg on

1. detsember 2010. a. Võitja kuulutatakse välja 11. Betoonipäeval 2011. aasta märtsis. 

Eesti Betooniühing ja Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liit on kümme aastat korraldanud aasta parimate betoonehitiste väljaselgitamise konkurssi. 

Võitjad läbi aegade

2009 – Tallinki büroohoone.Peaauhind – arhitekt Meelis Press, Meelis Pressi Arhitektuuribüroo AS.Tellija auhind – OÜ Fastinvest, konstruktori auhind – Finnmap Consulting, ehitaja auhind – AS Merko Ehitus, betoonelementide auhind – AS Tartu Maja Betoontooted, betooni tarnija auhind – AS Rudus.2008  – Tallinna lennujaama reisiterminali laiendus. Peaauhind – arhitekt Jean-Marie Bonnard, Sofreavia SA.2007 – Puurmani kaarsild. Peaauhind – konstruktorid Siim Idnurm, Juhan Idnurm.2006 – Luku-Experdi kontorihoone. Peaauhind – arhitekt Hindrek Kesler.  2005 – TTP kontorihoone. Peaauhind – arhitekt Meelis Press.  2004 – Ülemiste Hotell. Peaauhind – arhitekt Martin Aunin.  2003.  – eramu Viimsis. Peaauhind – Arhitektibüroo Emil Urbel.  2002 – Tartu vangla. Peaauhind – Arhitektuuribüroo Kalle Rõõmus AS. 2001 – kuivpuisteainete terminal Muugal. Peaauhind – projekteerija Randväli ja Karema AS. 2000 – Rocca al Mare koolimaja. Peaauhind – Arhitektuuribüroo Urbel ja Peil. 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785