27. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swedbank ootab korterelamute rekonstrueerimise toetuse avaldusi

Alates sellest nädalast võtab Swedbank vastu korterelamute rekonstrueerimise toetuse avaldusi. Pank teatas, et kuna toetuse ja laenutaotluse dokumendid kattuvad, siis nende kaudu on asjaajamine kliendi jaoks mugavam ja kiirem.

Toetus on eelkõige mõeldud Kredexi korterelamute renoveerimislaenu omafinantseeringu osa katmiseks, mis suurendab korterelamute laenuvõimet ja soodustab terviklahendusi. 

Koos soodusintressiga laenu taotlemisega on nüüd võimalik taotleda ka otsest rahalist toetust, mis sõltuvalt korterelamu rekonstrueerimise komplekssuse tasemest on 15 protsenti, 25 ja 35 protsenti projekti kogumaksumusest.

Swedbanki korteriühistute valdkonna juhi Janis Pugri selgitab, et kuna toetuse ja laenutaotluse dokumendid kattuvad, siis Swedbank vahendab dokumente kliendi ja KredExi vahel - nii on kliendi jaoks asjaajamine mugavam ja kiirem.

"Korterelamute rekonstrueerimise ja toetuse saamise olulised dokumendid on energiaaudit, ehitusprojektid ja üldkoosoleku vastavad otsused. Toetuse tingimustele vastavust hindab ja otsuse toetuse kohta langetab siiski KredEx," märkis Pugri.

Kombineerides soodusintressiga laenu ja maksimaalse määraga toetust on tõenäoline, et korteriomanike maksekoormust suurendamata  väheneb oluliselt energiatarve, kuid samal ajal saavutatakse tervislik sisekliima ja kvaliteetsem elukeskkond.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785