24. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stenbocki maja naaberkinnistu lõpuks müüdud

Tallinnal õnnestus lõpuks maha müüa Toompea nõlval Patkuli vaateplatvormi kõrval asuv Rahukohtu tn 5 kinnistu.

Tulutute enampakkumiste käigus langes kinnistu hind algselt küsitud 60 miljonilt kroonilt 15 miljonile. Korduvalt püüti kinnistust lahti saada 20 miljoni krooniga.

Avalikul kirjalikul enampakkumisel avaldas omandamise soovi OÜ Magic-Wind, pakkudes hinnaks 15 000 500 krooni. Magic-Wind tegeleb meenete, kunstiesemete ja -tarvete jaemüügiga, omanikuks Ramai Šarejev. Ettevõtte majandusaruandest selgub, et mullu oli Magic-Wind OÜ käive 7 miljonit krooni, kahjumisse jäädi 761 612 krooniga.

Tallinna abilinnapea Eha Võrgu sõnul on üllatav, et ostja leidmine nii kaua aega võttis, kuna tegemist on eksklusiivse ja perspektiivika kinnisvaraobjektiga.

Hoonestatud, 639 m2 suuruse Rahukohtu tn 5 kinnistu maakasutuse sihtotstarve on 80% elamumaa ja 20% ärimaa. Kinnistule on Patkuli vaateplatsi kinnistu kasuks seatud tähtajatu tasuta läbipääsuservituut - servituudi ala 22 m².

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785